Träningsmatch
Estadio Municipal de Marbella

Malmö FF – FC Krasnodar

1 – 3

Det blev förlust i träningslägrets första match.

Cirka 20 grader och en strålande sol ramade in träningsmatchen mot ryska FC Krasnodar. Matchen inleddes jämnt och för MFF:s del gick det mesta av det offensiva spelet genom Adi Nalic.

MFF var spelförande och kom närmast ett ledningsmål under de första 45 minuterna, men avslutet från Sören Rieks gick precis utanför stolpen. En brytning från Rasmus Bengtsson hindrade Krasnodars Ari från att göra mål på det andra hållet och det var mållöst efter de första 45 minuterna.

Efter en timmes spel bytte MFF in en helt ny startelva. Kort därefter gjorde Krasnodar två snabba mål och gick upp i en 2–0-ledning i minut 72. MFF var nära en reducering när Romain Gall hittade Guillermo Molins med en frispark, men nicken seglade strax över ribban. Ställningen efter 90 minuter var 2–0 till ryssarna.

Matchen fortsatte i ytterligare 30 minuter efter överenskommelse med Krasnodar. Tio minuter in i den sista halvtimmen utökade Krasnodar ledningen efter att MFF inte lyckats rensa bort bollen i straffområdet. En himmelsblå reducering skulle dock komma med fem minuter kvar att spela – Erdal Rakip tog sig fram och placerade in 1–3 som också blev slutresultatet.

JON DAHL TOMASSON EFTER MATCHEN

– Vi jobbar väldigt hårt därute på planen idag. Jag tycker att vi spelade bättre i den första perioden av matchen och Sören har också en riktigt bra chans att ge oss ledningen. Vi hade mycket boll och förde matchen. Man ska komma ihåg att vi möter den ryska ligatvåan.

– Sen blir vi lite sämre i spelet med boll och släpper in mål på två fasta situationer. Vi ska sträva efter att vara så bollförande som vi var under den första delen av matchen. Men allt som allt finns det mycket positivt att ta med sig och spelarna fick 60 värdefulla minuter i benen.

MÅL

Malmö FF: Rakip (115’)
FC Krasnodar: Vorotnikov (68’), Utkin (72’), Borodin (103’

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Oscar Lewicki, Anel Ahmedhodzic, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari
Anders Christiansen, Fouad Bachirou
Arnór Traustason, Adi Nalic, Sören Rieks
Isaac Kiese Thelin

LAGUPPSTÄLLNING MIN 60–120

Mathias Nilsson
Eric Larsson, Hugo Andersson, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen
Bonke Innocent, Erdal Rakip
Jo Inge Berget, Guillermo Molins, Romain Gall
Marcus Antonsson

huvudpartners

officiella partners