UEFA Europa League
Arena St. Gallen

FC Lugano – Malmö FF

0 – 0

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari (69’ Knudsen)
Felix Beijmo (64’ Molins), Oscar Lewicki (30’ Innocent), Fouad Bachirou, Arnór Traustason, Sören Rieks
Markus Rosenberg, Jo Inge Berget

Ersättare: Dusan Melichárek, Eric Larsson, Bonke Innocent, Marcus Antonsson, Guillermo Molins, Jonas Knudsen, Romain Gall

VARNINGAR

FC Lugano: Lovric (90’)
Malmö FF: Nielsen (43’), Bachirou (60’), Innocent (71’), Rieks (87’), Molins (90’)

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN:

– Vanligen har en eller två spelare svårt i matcher, men idag hade majoriteten av laget svårt. Vi har varit hårt belastade både emotionellt och fysiskt, när vi har jagat i ligan och spelat i Europa. Detta var nog en match för mycket för oss. Tanken var tom idag.

– Vi förtjänade inte att vinna idag. Men vi var organiserade i backlinjen och vår keeper gjorde flera bra räddningar. Ibland när man inte är på sin bästa nivå får man ta en poäng. Vi är kvar i tävlingen. Förra året mot Sarpsborg var vi besvikna att inte vinna, men vi kunde gå vidare ändå.

– Vi behöver studsa tillbaka fysiskt och emotionellt. Efter söndag får vi vila och sedan förbereda oss för Kiev. Men nu handlar allt om att samla ihop oss inför söndag.

Om skadorna:

– Behrang drog axeln ur led igen. Lewicki fick problem med baksida lår. Jag har svårt att se honom vara redo på söndag, det är osannolikt.

Om stödet på läktaren:

– Fantastiskt. Jag är ledsen att vi inte kunde ge dem tre poäng att glädjas åt. Men de var röststarka i 90 minuter även om vi inte hade vår bästa dag. Jag tror supportrarna såg att vi försökte, men vissa dagar är det så här. Jag är glad över hur många de var. Deras sång var konstant fastän vi inte kom upp i nivå.

Sammanfattning

Den fjärde gruppspelsmatchen i årets UEFA Europa League spelades inför ett par tusen åskådare i St Gallen varav hälften var tillresta MFF:are, 907 till antalet för att vara exakt.

Den första halvleken var ingen särskilt välspelad historia, med få klara målchanser och stundtals slarvigt passningsspel från bägge lagen. Farligast för hemmalaget var det i 8:e minuten efter att Johan Dahlin räddat ett friläge och schweizarna sedan fått ett nytt läge på den efterföljande hörnan.

MFF tvingades till ett tidigt byte på Oscar Lewicki. Under sin halvtimme på planen hade Lewicki och Felix Beijmo kombinerat fint några gånger, ett samarbete som alltså tyvärr fick avbrytas. In i Oscars ställe kom Bonke Innocent.

Defensivt såg det allt som oftast stabilt ut, med Johan Dahlin som viktig sista utpost, men offensivt hade MFF svårt att låsa fast bollen på motståndarnas planhalva. Ett par halvchanser dök upp i den första halvleken, bland annat sköt Markus Rosenberg utifrån och Behrang Safari slog ett kort inspel som så när hittade en medspelare i straffområdet.

Efter en dryg kvart av den andra halvleken ökade trycket mot MFF:s mål. I den 57:e minuten hade Lugano en boll i nät, men det georgiska domarteamet vinkade av för offside. Fyra minuter senare var det nära igen, men Dahlin klistrade brassen Carlinhos nick efter frispark. I den 65:e minuten briljerade Dahlin på nytt och räddade Filip Holenders friläge.

Mot slutet av matchen gick båda lagen framåt och några halvchanser dök upp, men inga bollar hamnade i nät. Domaren blåste av och MFF fick nöja sig med en poäng. Två matcher kvar i gruppen och hoppet om avancemang lever alltjämt.

Kommande matcher

huvudpartners

officiella partners