Friends Arena

AIK – Malmö FF

0 – 0

Laguppställning

Johan Dahlin

Oscar Lewicki, Franz Brorsson (87′), Behrang Safari

Eric Larsson, Bonke Innocent (70′), Anders Christiansen, Arnór Traustason, Sören Rieks

Marcus Antonsson, Markus Rosenberg

Ersättare: Dusan Melichárek, Romain Gall, Erdal Rakip, Rasmus Bengtsson (87′), Fouad Bachirou (70′), Guillermo Molins, Tim Prica

VARNINGAR

AIK: Elyounoussi (43′) Obasi (82′)
Malmö FF:: Traustason (39′), Innocent (68′) Brorsson (87′)

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– Vi var det bättre laget och kontrollerade matchen, det är roligt att se att vi är fysiskt redo trots att vi haft ett längre uppehåll. Jag är glad att vi har en hel och stark trupp igen, vi har varit över tjugo seniorspelare på träningarna efter uppehållet vilket ger oss en hög kvalitet. Vi spelade bra idag trots att planen inte var i sitt bästa skick.

Sammanfattning

På söndagen drog Allsvenskan igång igen efter uppehållet. Malmö FF tar med sig en poäng efter toppmötet mot AIK som slutade mållös, 0-0.

MFF kom till matchen som tabelletta och obesegrade i de elva senaste allsvenska matcherna. Drygt 1 200 MFF:are var på plats på Friends Arena och fick se en fysisk match med högt tempo. Matchen inleddes intensivt med en farlig målchans från motståndarlaget redan efter två minuters spel.

Halvvägs in i första halvlek fick Anders Christiansen ett skottläge utanför straffområdet, avslutet gick dock strax utanför vänstra stolpen. Snart därefter slår motståndarlagets Sebastian Larsson en frispark som nickas några centimeter över mål. MFF svarade direkt och är ytterst nära ett himmelsblått ledningsmål efter en fin frispark från Anders Christiansen som Franz Brorsson möter med en nick i ribban.

I den andra halvleken skapades det chanser åt båda håll. Närmast var Sören Rieks med ett skott strax utanför högra stolpen. Men matchen slutade mållöst och därmed fick MFF med sig en poäng i den allsvenska omstarten.

Både Fouad Bachirou och Rasmus Bengtsson var tillbaka i dagens matchtrupp efter en tids skadefrånvaro och byttes in i den 70:e respektive 87:e minuten.

huvudpartners

officiella partners