Dusan Melichárek

Eric Larsson, Franz Brorsson, Oscar Lewicki

Romain Gall (68′), Erdal Rakip, Bonke Innocent, Laorent Shabani, Sören Rieks

Guillermo Molins, Marcus Antonsson (61′)

Anel Ahmedhodzic byttes in på nytt i den 68:e minuten och ersatte då Romain Gall.
Mathias Nilsson, Victor Larsson, Amel Mujanic och Jesper Dickman kom inte till spel.

Mål

Malmö FF: Markus Rosenberg (15′), Självmål, Patrik Bangaard (33′)

SönderjyskE: Johan Absalonsen (straff, 64′)

Varningar

Malmö FF: Eric Larsson (33′), Laorent Shabani (71′)

Sammanfattning

Under torsdagen var det återigen dags för match på Stadion. Malmö FF besegrade SönderjyskE med 2-1.

Malmö FF har två träningsmatcher inplanerade innan Allsvenskan startar igång igen den 30 juni. Den första av de två spelades på Stadion under torsdagen då danska SönderjyskE stod för motståndet.

MFF inledde starkt och i den 15:e minuten kom ledningsmålet. Markus Rosenberg höll sig framme på en retur och gjorde 1-0 på ett avslut från nära håll. Efter drygt en halvtimme spelad avancerade Anders Christiansen längs högerkanten och slog ett inlägg som styrdes i eget mål av gästernas Patrik Bangaard. 2-0 stod sig efter de första 45 minuterna.

I halvtid valde Uwe Rösler att göra sju byten. Franz Brorsson, Eric Larsson, Romain Gall och Marcus Antonsson var de startspelare som fanns kvar på planen när den andra halvleken inleddes.

I den 64:e minuten tilldömdes SönderjyskE en straff och Johan Absalonsen reducerade genom ett avslut till höger om Dusan Melichárek. SönderjyskE kom dock inte närmare än så. MFF förde spelet under resterande del av matchen och det blev till slut seger med 2-1.

På tisdag, den 25 juni, väntar en ny träningsmatch på Stadion mot HNK Gorica.

Uwe Rösler efter matchen

– Vi fick kontroll på matchen tidigt och gjorde två mål. Jag är nöjd med båda halvlekar. Nu har vi två dagar ledigt och på söndag börjar förberedelserna inför matchen mot AIK.