Eric Larsson (87′), Erdal Rakip (64′), Anders Christiansen, Arnór Traustason, Sören Rieks

Markus Rosenberg, Marcus Antonsson (64′)

Ersättare: Dusan Melichárek, Anel Ahmedhodzic, Andreas Vindheim (87′), Bonke Innocent, Samuel Adrian, Romain Gall (64′), Guillermo Molins (64′)

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– Elfsborg var bra och gjorde det svårt för oss inledningsvis. Det blev nästan som två matcher, en match innan deras röda kort och en efter. Men vi vann med 4-1 och det här var en bra start på en vecka där vi har ytterligare två tuffa matcher som väntar.

Malmö FF: Markus Rosenberg (41′), Anders Christiansen (61′), Sören Rieks (88′), Markus Rosenberg (93′)
IF Elfsborg: Stefan Ishizaki (57′)

Malmö FF: Sören Rieks (5′), Anders Christiansen (39′)
IF Elfsborg: Simon Olsson (26′), Stefan Ishizaki (44′), Robert Gojani (53′)

utvisningar

IF Elfsborg: Simon Olsson (31′)

publik

16 139

Sammanfattning

Fyra gånger fick hemmapubliken på Stadion jubla när MFF besegrade IF Elfsborg med 4-1 i den åttonde omgången.

Inför 16 000 på Stadion var MFF, efter två raka bortamatcher, åter tillbaka på hemmaplan när IF Elfsborg kom på besök.

Den inledande halvtimmen präglades mycket av fysiskt spel och avblåsningar. Chanserna var lätträknade och på MFF:s målchanskontot kunde endast en nick från Bengtsson noteras. Gästerna å sin sida hade sin farligaste chans när Pawel Cibickis frispark tvingade Johan Dahlin att rädda till hörna.

Förutsättningarna förändrades sedan drastiskt när IF Elfsborgs Simon Olsson drog på sig sin andra varning i den 31:e minuten. Elfsborgs manskap var därmed reducerat till tio man.

Med fem minuter kvar av den första halvleken hade nog de flesta redan börjat jubla när Rosenberg, framspelad av Rieks, avslutade inne i boxen – men Kevin Stuhr-Ellegard kunde göra sig stor och parera till hörna. Inget mål den gången men det skulle inte dröja särskilt länge innan hemmapubliken skulle få jubla. För på den efterföljande hörnan hamnade bollen hos Rosenberg som drog till på volley och spräckte Elfsborgs nolla!

Med en 1-0 ledning i ryggen och en man mer inledde MFF sedan den andra halvleken väldigt inspirerande och aggressivt. Inom loppet av bara några minuter hade Christiansen en boll i kryssribban och ett skott tätt utanför. Men istället för en utökad ledning stack Elfsborg upp i en kontring och kvitterade till 1-1 genom Stefan Ishizaki.

Det oavgjorda resultatet skulle dock inte stå sig särskilt länge. Bara fyra minuter senare lämnade Rieks över bollen till Christiansen som drog till – ett magiskt långskott som borrade sig in vid den bortre stolpen!

MFF fortsatte därefter att kontrollera matchen även om det dröjde till den 88:e minuten innan Sören Rieks, via sitt 3-1 mål, definitivt stängde matchen.

Och i den absolut sista matchminuten tryckte Rosenberg sedan in sitt andra och MFF:s fjärde mål i matchen.

Säsongens andra 4-1 seger hemma på Stadion och tre nya poäng in på kontot!