Andreas Vindheim (46′), Anders Christiansen, Fouad Bachirou, Arnor Traustason (76′), Sören Rieks

Ersättare: Dusan Melicharek, Franz Brorsson, Erdal Rakip (76′), Samuel Adrian, Guillermo Molins (81′), Romain Gall, Jo Inge Berget (46′)

Malmö FF: Traustason (52′), Antonsson (60′), Rieks (70′), Rosenberg (82′)

Malmö FF: Christiansen (55′), Rieks (66′)

Hammarby IF: Tankovic (22′), Sandberg (39′)

PUBLIK

16 065

Sammanfattning

Trots underläge med 0-1 i paus kunde MFF, via en riktigt stark andra halvlek, vända och vinna med 4-1 mot Hammarby IF och därmed ta sin tredje raka seger.

Det var ett MFF som inför 16 000 på Stadion tog tag i matchen och under de första tio minuterna visade fina intentioner när man ett antal gånger kombinerade sig fram på ett bra sätt.

Trots att det var MFF som inledningsvis hade tagit kommandot i matchen var det dock gästerna som stack upp i den tolfte minuten och kunde ta ledningen genom Muamer Tankovic.

MFF fortsatte under den första halvleken att ha ett spelövertag, men utan att för den delen lyckas skapa de riktigt farliga chanserna och man gick till halvtidsvila i underläge.

Andra halvlek var dock bara sju minuter gammal innan det var utjämnat. Traustason tog sig förbi och drev inåt i banan från sin vänsterkant innan han vackert placerade in bollen i målvaktens bortre hörn.

Sju minuter senare tar Bachirou sats på högerkanten och bollen hela vägen från mittplan vägen in i boxen för att sedan hitta Antonsson snett inåt bakåt. Antonsson å sin sida får till ett skott som täcks till hörna.

Inget mål den gången. Men det skulle istället komma på den efterföljande hörnan. För efter mycket flipperspel i boxen hamnar bollen till slut hos Antonsson som nickar bollen mot mål. En boll som sedan tar på Hammarby-spelare och in i mål.

Ytterligare tio minuter senare vinner MFF boll högt upp i banan och ställer om blixtsnabbt där Traustason sedan sätter ut bollen till Rieks som distinkt avslutar i mål.

Ett MFF i momentum fortsätter att driva på och i den 82:e minuten kunde Markus Rosenberg nicka in Jo Inge Bergets precisa inlägg och fastställa slutresultatet till 4-1.

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– Vi började väldigt bra de första tio minuterna och skulle fått utdelning, men istället fick Hammarby ett mål. Vi kändes inte helt synkroniserade och även om Hammarby inte skapade jättemånga chanser såg dem bra ut med bollen.

– I den andra halvleken spelade vi snabbare, bättre och hittade kanterna bättre. Tre mål kommer från kanterna och ett från en fast situation. Vi var lite mer kliniska än vad vi har varit i de senaste matcherna. Vi vann mot Hammarby 4-1 och det är starkt.