Drita FC – Malmö FF

Tid: 2018-07-10 20:45, Plats:Olympic Stadium Adem Jashari, Resultat: 0-3

Malmö FF tog en viktig seger i det första mötet mot Drita FC i Mitrovica. Under ett elljusbelyst Olympic Stadium Adem Jashari klev Malmö FF ut i den första av två matcher mot Drita FC i Champions League-kvalets första omgång. Matchen fick en intensiv inledning och innan den första kvarten var färdigspelad hade Malmö FF tagit ledningen genom Carlos Strandberg som från nära håll kunde nicka in 1–0 på ett fint inlägg av Sören Rieks.  Efter ledningsmålet fortsatte Malmö FF att sätta motståndarnas försvar på prov. Arnór Ingvi Traustason och Sören Rieks avlossade varsitt tungt långskott som tvingade Drita FC:s målvakt, Leutrim Rexhepi, till två vassa räddningar för att Malmö FF inte skulle utöka sin ledning. I matchminut 39 regisserade Carlos Strandberg en sylvass kontring när han med en djupledsboll hittade sin anfallskollega Markus Rosenberg som i sin tur osjälviskt friställde Arnór Ingvi Traustason i straffområdet. Islänningen gjorde inga misstag utan sköt kallt in 2-0 och en utökad ledning för Malmö FF strax innan halvtidsvilan. Andra halvlek bjöd på ett mer avvaktande spel med få farliga målchanser åt båda håll. Det dröjde till matchminut 82 innan ett precis inlägg från Alexander Jeremejeffs hittade Markus Rosenberg som tog sig förbi sin försvarare och placerade in 3-0. Resultatet 3-0 stod sig matchen ut och är utgångsläget inför returen i Malmö tisdagen den 17 juli. Uwe Rösler efter matchen: – Jag är väldigt nöjd med vår insats, trots en väldigt tung plan. Vi gjorde en taktisk andra halvlek där vi försvarade oss bra, utsatte oss aldrig för någon onödig risk och höll en viktiga nolla på bortaplan. – Vi kunde ha gjort ytterligare något mål men överlag är jag väldigt glad och nöjd över vår insats. Drita FC stod för ett hårt motstånd och det här dubbelmötet är inte avgjort. Även om vi har försatt oss själva i en bra position inför returen.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners