IFK Norrköping – Malmö FF

Tid: 2016-10-16 15:00, Plats:Östgötaporten, Resultat: 1-2

Matchen på Östgötaporten inleddes med böljande spel åt båda hållen, men inget av lagen tog tag i taktpinnen.

I den 29:e minuten löpte Jo Inge Berget ifatt en djupledsboll och skar in i straffområdet. I fritt läge mot målvakten lyckades han inte avlossa något skott, utan bollen gick ut till hörna. Den efterföljande hörnan resulterade i ett fint ledningsmål för Malmö FF. Yoshimar Yotúns inlägg hittade fram till Kári Árnason som snyggt nickade in 1-0.

Det var nära en snabb replik från IFK Norrköping när Nicklas Bärkroth träffade ribban på en frispark. Den första halvleken fortsatte i högt tempo, men resultatet 1-0 stod sig fram till halvtidsvilan.

En minut in i den andra halvleken fick Yoshimar Yotún ett fint läge att utöka ledningen när han kom fri med IFK Norrköpings målvakt, men hans avslut gick tätt utanför stolpen.

Efter att ha inlett andra halvleken energiskt kvitterade IFK Norrköping till 1-1 i den 48:e minuten. Ett inlägg från högerkanten nådde efter en nicktouch Nicklas Bärkroth som sköt in bollen intill den bortre stolpen.

I den 65:e minuten fick Malmö FF en målchans när Rasmus Bengtsson sköt ett hårt skott inne i straffområdet, som dock blockerades på vägen mot mål. Men utdelningen skulle strax komma. Efter att MFF konserverat bollen på offensiv planhalva under en period nådde ett långt inlägg Yotún. Med en nick in mot straffområdet träffade han Jeremejeff, som skarvade in ledningsmålet som betydde 2-1.

När klockan hade passerat 75:e minuten satte IFK Norrköping tryck på MFF:s backlinje med flera farliga attacker, framför allt på högerkanten. Det utmynnade i två fria skottlägen men Johan Wiland parerade båda gångerna.

I den 88:e minuten fick Jo Inge Berget ett gyllene läge att utöka ledningen, men hans vänsterskott tog i stolpen och studsade via IFK Norrköpings målvakt tillbaka ut i straffområdet.

Efter fem minuters tilläggstid blåste domaren Stefan Johannesson av matchen som slutade 2-1 till Malmö FF.


Allan Kuhn efter matchen– En mycket väl genomförd bortamatch mot riktigt skickligt hemmalag. Vi försöker ligga rätt i våra positioner och få så många kontringar som möjligt. Vi visste att vi kunde spela oavgjort idag så därför spelade vi lite mer ”safe”. Vi sa på förhand att vi skulle spela en internationell bortamatch idag och det tycker jag att vi gör. En härlig vinst för oss, säger Allan Kuhn, tränare i Malmö FF.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners