BK Häcken – Malmö FF

Tid: 2014-09-13 15:00, Plats:Nya Ullevi, Resultat: 3-3

Malmö FF låg under med 3-1 efter den första halvleken mot BK Häcken på Nya Ullevi i Göteborg. MFF kom ut som ett nytt lag i den andra halvleken och efter bara några minuter hade Emil Forsberg och Isaac Kiese Thelin snyggat till siffrorna till  3-3. MFF fortsatte att pressa på men fick aldrig in ett fjärde mål. Med en magsjuk Erik Johansson kvar i Malmö valde Åge Hareide att ställa upp med följande lag på Nya Ullevi: Olsen Concha, Halsti, Helander, Konate Tinnerholm, Eriksson, Adu, Forsberg Rosenberg, Kiese Thelin Hemmalaget BK Häcken tog ledningen redan i den femte minuten efter att Samuel Gustafsson hittat brodern Simon med en passning mellan Tinnerholm och Concha. Inne i straffområdet gjorde Simon Gustafsson inga misstag utan lyfte bollen över Robin Olsen. Sex minuter senare kvitterade Malmö FF genom Emil Forsberg. MFF hade ett inkast ute på högerkanten. Bollen gick till Adu som med en hård passning fann Markus Rosenberg någon meter utanför straffområdet. Vänd mot målet vinklade han bollen läckert vidare till Emil Forsberg som gjorde 1-1. MFF-lyckan varade bara någon minut innan Frölund i BK Häcken slog en lång boll på djupet där Gunnar Heidar Thorvaldsson kom före Matias Concha i en löpduell och kunde se till att hemmalaget åter gick upp i ledning. Malmö FF anföll med myckt folk för att jaga en kvittering och BK Häcken fortsatte att göra det de är duktiga på: Snabba omställningar. I den 27:e minuten spelades en till synes harmlös boll ner mot MFF:s backlinje men Matias Concha och Markus Halsti sprang ihop vilket gav Samuel Gustafsson bollen och en del yta i straffområdet. 3-1. Efter drygt en halvtimmes spel började Malmö FF ta över taktpinnen och skapade en del halvchanser men bollen gick aldrig in. Malmö FF kom ut som ett annat lag i den andra halvleken och redan i den 53:e minuten kunde Emil Forsberg göra sitt andra mål för dagen. Anton Tinnerholm avancerade längs sin högerkant och tog sig en bra bit in på Häckens planhalva innan han serverade Emil Forsberg strax utanför straffområdet. Emil kunde med en enkel bredsida placera in bollen intill stolpen. 3-2. MFF-klacken hann knappt sluta jubla innan Isaac Kiese Thelin gjort 3-3. Ännu en boll ifrån högerkanten. Den här gången i midjehöjd. Kiese Thelin fick ut sin långa tå, tog ner bollen och kunde sedan bomba in kvitteringen. I den 95:e minuten fick BK Häcken nicka helt öppet bara någon meter ifrån mål men Robin Olsen gjorde sig stor och kunde blocka bort bollen.  3-3 – Vi åkte hit upp med en intention om att vinna matchen och då är vår första halvlek inte acceptabel där vi uppträder slarvigt och göra många fel. Lyckligtvis kunde vi rätta till det i den andra halvleken, berättar Åge Hareide och fortsätter: –  Killarna visade upp en bra moral, för att ligga under med 3-1 är inte lätt. De som avslutar matchen gör det bra och vi förtjänar poäng efter vår andra halvlek där vi har kontroll.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners