Malmö FF – Åtvidabergs FF

Tid: 2014-07-12 19:30, Plats:Swedbank Stadion, Resultat: 3-0

Malmö FF fick direkt i matchens inledning ett gyllene läge att ta ledningen i mötet mot Åtvidabergs FF. Emil Forsberg vände upp i mittcirkeln och kunde hitta en djupledslöpande Markus Rosenberg som tog sig in i straffområdet och avslutade. Men skottet blockerades och bollen kom till en friställd Erdal Rakip som avslutade på ett tillslag, men Rakip fick felträff och skottet gick utanför. Minuterna senare fick även Magnus Eriksson ett läge efter ett bra inlägg av Markus Rosenberg. Ostört kunde Magnus Eriksson gå upp och nicka, men nicken gick långt utanför.

Det var Malmö FF som började matchen bäst och kunde kontrollera spelet. Knappa kvarten in i matchen kom också ledningsmålet. Matias Concha nickade undan ett inläggsförsök av Åtvidaberg och Malmö FF kunde kontra genom Rakip som snabbt fick bollen till Rosenberg. Ute på vänsterkanten satte Emil Forsberg fart, fick bollen och bröt in i straffområdet där han stötte på flera Åtvidaberg-spelare. Ur snäv vinkel sköt Forsberg överraskande och bollen gick in i vid målvaktens första stolpe. Och Forsberg hade mer att bjuda på.

I den 28 minuten fick Emil Forsberg återigen bollen ute på sin vänsterkant och drog sig inåt i plan för att hitta ett skottläge. Forsberg sköt från strax utanför straffområdet och skottet tog på en back, ställde Åtvidabergs målvakt helt, och gick in i mål.

I första halvlek bjöd Malmö FF på ett rörligt anfallsspel, kunde kontrollera matchen och trycka tillbaka Åtvidaberg som inte tilläts skapa några farliga målchanser. Och andra halvlek fortsatte som den första, likaså Emil Forsberg.

Forsbergs tredje mål för kvällen kom bara tre minuter in i den andra halvlek. Anfallet började på högerkanten när Markus Halsti hittade den inbytte Pawel Cibicki som slog en pass in mot mitten. Forsberg hade letat sig in i straffomårdet, tog emot bollen och vände i samma rörelse och avlossade ett skott som målvakten räddade. Returen gick rakt ut till Forsberg som kunde avsluta igen, denna gången högt och bollen gick in. Målet var Forsbergs fjärde för säsongen.

Malmö FF fortsatte att kontrollera matchen samtidigt som regnet började falla över Swedbank Stadion. Magnus Eriksson slet sig loss från sin bevakning några gånger och kunde komma till avslut, men fick inte avsluten förbi målvakten.

Med tio minuter kvar av matchen fick yttermittfältaren Piotr Johansson, som skrev lärlingskontrakt med MFF tidigare i veckan, chansen att debutera.

Malmö fortsatte att kontrollera spelet samtidigt som matchtempot sjönk under matchens sista kvart. Trots att Åtvidaberg fick mer och mer boll mot slutet kom de aldrig till något bra avslut och Malmö FF kunde spela av matchen och vinna med 3-0.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners