IFK Norrköping – Malmö FF

Tid: 2014-04-28 21:00, Plats:Idrottsparken, Resultat: 1-2

Malmö FF gjorde inte en av sina bästa matcher när de tog sig an IFK Norrköping på Nya Parkens konstgräs. Trots spelet visade MFF en stark vilja när de ändå plockade med sig alla tre poäng hem till Malmö.

Serieledande Malmö FF spelade på bortaplan mot, inför omgången, åttondeplatsplacerade IFK Norrköping. Malmö FF fick under stora delar av första halvlek fokusera på försvarsspelet när laget blev tillbakapressade av ett bättre spelande Norrköping. Hemmalaget skapade flera bra målchanser, men lyckades aldrig utnyttja dem. Redan i den femte minuten var den förre MFF-spelaren Rawez Lawan nära att ge IFK Norrköping med ett distansskott, bara ett av flera skott som hotade. Senare i halvleken ryckte sig Christoffer Nyman loss, efter en lång genomskärare, och avslutade ett skott som fick hela Nya Parken att jubla i tron om att skottet hade gått i mål. Men skottet hade räddats av Malmös målvakt Robin Olsen och gick precis utanför stolpen. På den efterföljande hörnan tvingas Ricardinho rädda bollen på mållinjen efter att en Norrköping-spelare nått högst med huvudet. I situationen efter hade IFK Norrköping även ett skott i ribban.

Trots ett stort övertag i både spelet och i målchanser slutade den första halvleken mållös. I halvtid valde Åge Hareide att genomföra två byten, in kom Guillermo Molins och Simon Thern och de båda bytena gav snabb effekt på matchen.

Den andra halvleken hann knappt börja innan Malmö FF kämpade till sig bollen en bit in på Norrköpings planhalva. Magnus Eriksson fick bollen, vände upp, och väggspelade sig in i straffområdet via Markus Rosenberg. Från en snäv vinkel kunde Magnus Eriksson placera in 0-1, precist vid David Mitov Nilssons bortre stolpe.

Malmö FF ryckte upp sig i andra halvlek, hade mer skärpa i spelet och skapade en del målchanser. Trots uppryckningen fortsatte IFK Norrköping att spela bra och störde MFF vid ett flertal gånger och lyckades till slut även kvittera. Genom ett effektivt passningsspel friställdes den nyligen inbytte Alhaji Kamara och kunde säkert placera in bollen bakom Robin Olsen.

IFK Norrköpings målglädje fick bara hålla i sig i fyra minuter innan MFF återigen tog ledningen. Markus Halsti pressade och bröt högt upp på Norrköpings planhalva. Halsti lämnade över bollen till Guillermo Molins som mästerligt kunde lägga en precis genomskärare till Emil Forsberg. På ett tillslag kunde Forsberg kyligt placera in bollen vid bortre stolpen.

Malmö FF kunde sedan hålla i bollen i stora delar av den resterande matchtiden och säkra en 2-1-seger. I slutminuterna drog Markus Rosenberg på sig sitt tredje gula kort för säsongen och är därmed avstängd i nästa allsvenska match.

Utan att spela bra kunde Malmö FF, genom effektivt anfallsspel, plocka med sig tre poäng tillbaka till Malmö.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners