Ängelholms FF – Malmö FF

Tid: 2006-06-19 21:00, Plats:Ängelholms IP, Resultat: 0-4

Fyra mål, varav tre på fasta, två av Jari, ett av Pode och ett av Gabriel. Sören Åkeby såg sitt lag efter en slöslarvig start rycka upp sig och jobba igenom framförallt andra halvlek klart godkänt.

– Vi såg lite slöa ut i början, det var för slarvigt och nonchalant och dåligt bolltempo. Men vi pratade om det i pausen och i andra halvlek kom vi igång bra; låt vara att Ängelholm också tröttnade, men vi visade större löpvilja och tog över matchen helt, säger Sören Åkeby efter träningsmatchen mot Ängelholms FF.

Ulrich Vinzents hade tidigare på dagen lämnat återbud med en rimlig prioritering i sikte: upplevelsen i vardande att bli far. Även Jon Jönsson tvingades stå över matchen; en lårkaka från gårdagens träning sköt upp hans comeback efter skadefrånvaron ytterligare -Raoul Kouakou ersatte. Christian Järdler däremot var med, men fick se sin kollega på vänsterkanten Emil Hallfreðsson lämna plan med magont redan efter 25 minuter. Rawez Lawan ersatte, varvid Behrang Safari tog steget ner.

MFF tog ledningen efter 20 minuters spel på ett frisparksmål av Jari Litmanen. Som fortsatte måla på fasta efter paus när han 53:e minuten satte 2-0 på straff. Två minuter senare blev han utbytt till förmån för Anders Andersson, som emellertid tog över balansrollen och knuffade Joakim Nilsson steget upp i plan.

Marcus Pode gjorde 3-0 i 65:e minuten och Gabriel avslutade MFF:s målproduktion med 4-0 på hörna efter 75 minuter.

Sören Åkeby var igen nöjd med Gabriels insats i matchen.
– Han är en bra spelare, det vill jag påstå; han visar mod, lugn och pondus.

Nästa träningsmatch för MFF äger rum i Åhus nästa tisdag, då Odense BK svarar för motståndet.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners