Kalmar FF – Malmö FF

Tid: 2005-08-06 18:00, Plats:Fredrikskans, Resultat: 0-2

Malmö FF tog en stabil seger borta mot Kalmar FF. Ett varningens finger hade höjts för den svåra ”bortglömda” matchen insprängd mellan de två kvalmatcherna i Champions League. Men urladdningen nere i Israel verkade ha gett laget nya krafter. Efter en trög inledning de första tjugo minuterna så kontrollerade man sedan resten av matchen. Laget höll i bollen, rullade runt och malde sakta ner Kalmar FF. Yksel gör ett noll på ett skott från straffområdeslinjen efter att bollen nickats bort vid en hörna. Även andra målet är Yksel inblandad i. Ett perfekt inlägg från vänster möts med pannan av Afonso som därmed är uppe i nio mål i årets Allsvenska.

Vi fick se Jari Litmanens allsvenska debut och hans sextiofem minuter lovade gott inför framtiden. Malmö FF hade dagen till ära infört ett nytt spelsystem med en diamant på mitten med Jari som offensiv och Thomas Olsson som defensiv och Yksel och Anders Andersson på de båda kanterna. Detta innebär också att de båda anfallarna inte jobbar lika mycket ihop som vi ett traditionellt 4-4-2 utan mer med mittfältarna och ytterbackarna som kommer upp mer eftersom yttermittfältarna i en diamant ligger längre in i banan med en diamant.

Tom Prahl
”Killarna gör en jättebra match och nu är vi med även i den allsvenska striden. Urladdningen verkar ha gett dem extra kraft och att vinna mot Kalmar borta och på det sättet som vi gör det är bra. Nu kan vi koncentrera oss med full karft på matchen mot FC Thun på onsdag.”/Patrik Jandelin

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners