Malmö FF – Stabaek

Tid: 2005-03-24 13:00, Plats:Rosengårds IP, Resultat: 1-2

De norska lagen fortsätter att spöka för Malmö FF men idag skall man rannsaka sin egen insats mer än titta på motståndarna. Skador och ovana positioner är naturligtvis en del av förklaringen men inställningen var stundtals bedrövlig.

Både Olof Persson och Niklas Skoog tvingades tacka nej så det var ett MFF-lag med 5-6 ordinarie borta som mötte Stabaek som ramlade ur Tippeligan ifjol.

Roligast idag var Yksels lobb i mål från cirka 30 meter.


Patrik Johansson om matchen
”Vi pratade innan matchen att vi skulle vara professionella och visa engagemang men vi hade otroligt svårt att komma upp på tå och ha fokus. Det syns att vi tar sena beslut och är långsamma i vårt agerande på de flesta fötter idag. Det är Mattias Asper som räddar oss från att släppa in fler mål. Vi har nästan inget djupledsspel alls och vi fick lite grann när vi provade de här spetsen fram samma problem som när vi testade 3-5-2 ifjor nämligen nästan inget kantspel alls utan det blir en stor gröt i mitten. Vi lyckas inte pumpa fram tillräckligt med adrenalin för att lösa uppgiften. Naturligtvis blir det inte bättre med så mycket folk som faller ifrån och nytt spelsätt där vi tvingas starta med Behrang Safari som inte heller är helt frisk . Joakim Persson kommer in och gör en bra andra halvlek och det lovar gott. Även Rawez Lawan är pigg och dessa två unga spelare skapar ju själva ett par chanser på slutet. Egentligen kan man inte dra så många slutsatser av en sådan här match utan man bör nog lägga den bakom sig. Däremot vill jag kräva mer av de som har erfarenhet att gå i bräschen lite tydligare och visa mer engagemang. Att det inte tar så lång tid att fatta beslut som det gjorde idag oavsett om det gäller att slå en passning, springa i djupled eller vara beredd på vad motståndarna skall göra. Deras andra mål får inte hända. Det går att läsa vad som skall hända långt innan det händer så det skall inte bli mål. Jag vet inte om det beror på att vi spelat så många tävlingsmatcher och att man kanske slappnar av lite när det är en träningsmatch det vet jag inte.

Professionalism handlar för mig om att varje gång man sätter fötterna på banan och klär sig i matchtröjan då finns det vissa grundkrav, en yrkesstolthet. Jag tycker inte att vi kommer upp i det idag och till viss del kan det kanske förklaras med att många spelar i roller som de är ovana i nu i och med nya spelsättet.”

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners