SK Brann – Malmö FF

Tid: 2004-12-02 21:30, Plats:Brann Stadion, Resultat: 4-1

Tom Prahl om matchen:
”Vi är imponerade av Brann och på det sätt de genomför matchen. Vi är med i första halvlek som är helt ok frånsett att vi står och sover vid de båda målen. Efter 3-1 är det bara att konstatera att det är klasskillnad. Norsk klubbfotboll på toppnivå är kanske lire bättre än den svenska just nu. Vi vet att Brann är bra här på hemmaplan. Vi får använda vintern till att få upp fart och tempo. Brann gör det jättebra. Idag är det stor skillnad på tempo, passningsspel, löpningar, beslutsamhet och närkampsspel.
Det här är toppmatcher i Skandinavien och viktiga matcher för oss om vi vill kunna hävda oss i ett kval till Champions League. Efter 3-1 blev vi utspelade och vi måste ta lärdom av detta.

Matchreferat:
– – – – – – –
Brann har gjort 4-1 och lagom till den fullständiga MFF-genomklappningen sänder nu sänder Kanal 5 från matchen…

– – – – – – -
(75 min)
Winter gör 4-1 för Brann, MFF har klappat igenom fullständigt. För långsamt, och i takt med uppförsbackebrantens stärkta lutning allt mera viljelöst. Markus Rosenberg en av mycket få som har godkänt så här långt, löper ständigt, men får inte mycket att jobba med.

– – – – – – – –
(68 min)
Andra MFF-bytet: Thomas Olsson ut, Jon Jönsson in.

(66 min)
Första MFF-bytet: Yksel Osmanovski ut, Andreas Yngvesson in.
Dystra rapoorter från Bergen: MFF-spelet har i princip havererat. Brann kommer i anfallsvåg på anfallsvåg och har målchans nästan varje gång. MFF-försvaret virrigt. Brann stärkta av framgången och sin ivrigt hejande publik.

– – – – – – – -
(55 min)
Brann kan gå ifrån till 3-1 efter en framspelning i mitten till målskytten Haugen. Stillastående MFF-försvar, avslut till vänster om Asper. Matchen har dessvärre återgått till samma scenario som inledningen: Brann skruvar upp tempot, MFF-försvaret hinner inte hitta positionerna. I situationen innan målet vill Brann ha straff efter en brytning av Peter Abelsson.

Andra halvlek är igång. Inga byten i MFF.

(46 min)
Paus i Bergen efter sista tio minuter med matchen lite i stå. Om inledninen var sprudlande anfallsglad rymde slutet mest defensiva tankar. Markus Rosenberg har varit aktiv och visat sin stora potential, Daniel Andersson framstående och på slutet även Olof Persson. Sett till hela halvlek hade ett jämnt resultat varit mer rättvisande.

(35 min)
MFF har jobbat sig in i matchen genom att sätta bättre press på bollhållaren högre upp i plan och vinna boll på mitten, Daniel Andersson gör ett jättejobb. Senaste tio minuterna har Brann knappt varit över sin planhalva, medan MFF har haft 3 hörnor, 3 skott på mål och 4 avslut. Brann verkar nu i sin tur konfunderade över MFF:s spel med bollrullande i sidled med instick. Tendensen är god.

(31 min)
Två skott på mål av MFF inom en minut, Olof Persson och Niklas Skoog sätter Brann-keepern på prov.

(20 min)
Matchbild: två lag med olika spelstil möts. MFF söker hålla bollen med fler passar, Brann få tillslag, snabbt till avslut, så här långt klart till norrmännens favör. MFF har svårt hitta positionerna i det höga tempot. Brann leder välförtjänt.

(10 min)
Matchbild: Högt tempo, anfallsfotboll och öppna försvar, hittintills alltså i norsk favör.

(9 min)
Nytt Brann-anfall på vänsterkanten, nytt inlägg. MFF missar markeringer och nr 16 Charlie Miller kan på nytt gå upp och nicka, denna gången direkt i mål i vänster sida.
– – – – – – – – -

(7 min)
Ett norskt anfall på vänsterkanten leder till ett inlägg, där nr 16 går högst och nickar bollen i stolpen, bollen bakom Asper i stolpe igen och in…

– – – – – -
3 min)
1-0 till MFF!!! Tillbaks i blått tog det Mackan tre minuter att få nätkänning, frispelning av Skoog. Brann misslyckas med en offsideställning och Skoog kan helt frispela Markus Rosenberg, som löper i djupet och avslutar genom att lägga bollen vid sidan om målvakten!

Stämningen på läktaren uppgafvs vara mycket god fram tills detta ögonblick, nu

– – – – – -
Matchen är i gång, och MFF ställer upp med följande lag:

Mattias Asper – Jon-Inge Höiland, Peter Abelsson, Olof Persson, Glenn Holgersson – Louay Chanko, Daniel Andersson, Thomas Olsson, Yksel Osmanovski – Markus Rosenberg, Niklas Skoog.

Med en kvart kvar till avpark rapporteras goda yttre förutsättningar från matcharenan: Uppehållsväder och 3-4 plusgrader. UNder natten har det regnat en del, men lite grus har lagts ut på mattan och underlaget är bra. Mellan sju och åtta tusen åskådare är på plats, det är ett par tusen färre än när HBK var på besök, en minskning som antas bero på tv-sändning och sen avspark.