Malmö FF – GIF Sundsvall

Tid: 2004-07-07 21:00, Plats:Malmö Stadion, Resultat: 0-0

Tom Prahl:
”Vi hade ju ändrat spelsätt av lite olika anledningar dels att Olof är borta och dels att jag tycker att vi inte fått mycket ut av vårt 3-5-2 de senaste matcherna. Vi har inte haft något kantspel så vi la två balansspelare på det centrala mittfältet med Thomas och Chanko. Jag tyckte de gjorde det jobbet bra. Thomas var väl lite ringrostig i början men kom igång. Jag tycker att Tobias är en farlig spelare när han får ta fart på kanten och i första halvlek hade han en lite lättare motståndare mot sig och då skapade han en hel del men föll tillbaka lite i andra. Fick inte så många avslut men kunde ändå avgjort matchen för oss med det fina läget han hade i första halvlek. Afonso fick en fri roll så att han fick utnyttja sin kreativitet. Var väl ganska duktig, borde kanske gå iväg mer i djupled så att Niklas får lite assistans. Vi fick ju anfalla mot Sundsvall som låg ganska djupt. Jag tycker att vi skapade mer på kanterna och några två mot en situationer har vi inte haft med 3-5-2 över huvudtaget. Jag tycker att Höiland och Hasse kommer bra fram på kanterna. Tycker också att Joseph och Grahn gör det bra. Joseph har ju fortfarande sitt dilemma med att han har svårt att få in sina inlägg. Vi spelade bättre idag än tidigare, snabbare, lite mer fart och glädje. Vi fick inte hål på Sundsvall som inte tar sin poäng oförtjänt, de är farliga i sina kontringar, men det kändes bra under hela matchen frånsett slutet då vi jagade det här vinstmålet. Man kan väl säga att den här operationen lyckades men patienten..den dog inte. men vi hade behövt de här tre poängen i jakten där framme.

Ni kommer väl att fråga om forwardssituationen. Nu är Niklas avstängd nästa match så då blir det ännu svårare att hitta ett bra forwardsspel. Vi har målskyttar och det är klart att det kommer att lossna för Niklas så småningom men det hade varit trevligt om lite fler hade trätt fram och hjälpt honom med det. Det är lite segt för tillfället att göra mål. När det gäller nya spelare så är det så att när vi har bestämt oss så kommer vi att meddela detta. Vi ger inte ut bulletiner efter varje träning. I bästa fall stannar ”Gelson” kvar till reservlagsmatchen på måndag. Vi vill gärna se honom i en match. Det är en bra spelare men om det är den spelaren vi vill ha får vi återkomma med.

Ni kommer väl att fråga om bytena. Jag tyckte inte det fanns någon anledning att byta egentligen mer än det vi gjorde på slutet med Jons huvudspel eftersom jag tyckte att Thomas och Lollo fungerade bra. Några alternativ på kanterna finns det egentligen inte heller på vår bänk. Jag hörde att folk ropade på att Niklas skulle bytas ut men att sätta in Darko med 20-25 minuter kvar som inte har någon rutin och lägga ansvaret på honom. Niklas är fortfarande en bra spelare även om han inte är så lyckosam i sitt agerande alltid. Han gör ju inte mål och en målskytt lever mycket på det men han är farlig så att vi kunde inte hitta så mycket mer att göra än att försöka trumma på och göra så gott vi kan.”
”Vi måste ligga rätt hundraprocentigt hela tiden annars utnyttjar de det exempelvis genom Afonso som.. ja.. är i fel liga känns det som. Han är riktigt bra.”
Citat Rickard Norling, GIF Sundsvall

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners