Odense BK – Malmö FF

Tid: 2004-02-07 14:00, Plats:Odense, Resultat: 2-0

Det var två randiga lag som möttes på konstgräsplanen i utkanten av Odense. Cirka 500 åskådare, varav ett fyrtiotal MFF-are trotsade regnrusket. OB startade bäst mot ett reservbetonat Malmö FF. Det dröjde inte heller mer än 8 minuter innan det var 1-0. OB fortsatte att pressa Malmö FF som dock stod emot. I slutet av första halvlek, men framför allt första kvarten av andra spelade Malmö FF mer aggressivt och presterade ett hyggligt passningsspel. Därför var det lite snopet när 2-0 kom på en frispark. Bollen letade sig retligt in bakom en annars duktig Joakim Moberg. OB:s seger var rättvis men Malmö FF, med tanke på förutsättningarna, en bättre insats än i fjor trots att den matchen slutade 2-2.

/Patrik Jandelin

Tom Prahl:
”Vi mötte ett bra lag, de spelade snabbt och bra. Det tog en stund innan vi kom in i matchen. Vi hade svårt i början och det såg lite trögt och passivt ut. Vi hade svårt att få igång ett eget passningsspel Vi hade väl några hyfsade perioder, framför allt första 20 i andra halvlek, men vi gör ju totalt sett ingen riktigt bra match. Det var en hel del ojämna prestationer. De unga spelarna kommer undan med hedern i behåll framför allt Johan Nilsson Guiomar som visar i den här matchen att han kan utvecklas, men även Joakim Moberg. Av de så kallat etablerade spelarna så tycker jag att Hasse och Olof gör ett bra jobb på mitten. Det var inte så mycket att säga om segern. De sumpade en hel del chanser och vi hade svårt att hota dem på allvar. Vi skapar inte så många chanser som vi hoppats på. Vi hade ett riktigt bra läge med Skoog och Igor och då hade matchen stått 1-1. Nu blev det istället 2-0 och det kom olägligt för oss precis som vi tyckte att vi var på väg att äta oss in i matchen.”


Fotnot:
Igor Sypniewski var den ende som spelade i kortärmat.

Att OB, som är blåvitrandiga, kallar sig ”Stars and Stripes”

Alla orter har ett eller flera original. OB:s representant var på matchen till alla MFF-ares glädje.


OB:laguppställning

Matt Jordan
Steen Nedergaard
Michael Hemmingsen
Gaxe
Fernando Derveld
Søren Berg
Andrew Tembo
Nicolai Stokholm
Thomas Lindrup
Steffen Højer
Mwape Miti

Läs mer på OB:s hemsida

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners