Halmstads BK – Malmö FF

Tid: 2003-08-24 19:00, Plats:Örjans vall, Resultat: 0-4

Malmö FF har nu 14-0 på de senaste tre matcherna i Allsvenskan. Detta trots att man mött tre heta kandidater till toppstriden. Nu väntar Östers IF inför troligtvis över 20 000 åskådare på Malmö Stadion. En munsbit kan tyckas men med tanke på tidigare resultat mot sk. sämre lag så skall man definitivt inte ta ut en seger i förskott.

Daniel Majstorovic och Joseph Elanga är avstängda nästa match i Allsvenskan

Antal MFF:are på plats: ca 1450

Tom Prahl:
”Det är tredje matchen i rad nu som vi gör det här första målet som verkar viktigt för oss. Då kan vi spela på resultatet och har jämfört med ifjor varit mycket stabilare försvarsmässigt. Målvakten är stabil, backlinjen är också bra. Halmstad, som vi såg i första halvlek, har mer boll och är hetare. Jag har inte sett Igor så mycket tidigare. HBK:arna sa att han var kall idag, då undrar jag hur han är när han är varm. Jag tyckte han såg väldigt bra ut även om han inte kom till de här sista avsluten, så är han väldigt farlig. Vi är effektiva, vi är inne i ett stim när vi gör mycket mål. Vi behöver inte så mycket chanser eftersom vi har spelartyper som kan avgöra. Vi spelar emellanåt ganska bra då vi har tålamod att passa bollen till varandra. Vi sjönk lite djupt ner med vår backlinje i första halvlek även om vi hade pratat om att försvara oss sent så klev vi upp lite högre efter hand. Jag vet inte om det hade någon betydelse men det viktiga i den här matchen är att vi gör det här tidiga målet. När trean kommer så tappar HBK lite tron på att de kan vinna den här matchen. Att ta sex poäng mot Halmstad under ett och samma spelår det är vi mycket nöjda med. Ijeh var förkyld och orkade inte riktigt.”


Jonas Thern:
”Jag tycker Tom har analyserat det på ett bra sätt. Från mitt perspektiv gör vi en jättebra första halvlek och det känns lite snopet när vi släpper in ett sådant tidigt mål framför allt som vi hade pratat om hur giftig Nicklas Skoog är framför allt när han kommer rättvänd utanför vårt straffområde. Trots ett relativt ofarligt inkast så sticker han fram bollen till första målet. Vi hämtar oss dock ganska snabbt och spelar bra fotboll och skapar målchanser i första halvlek utan att få till någon kvittering. Det kändes inte riktigt rättvist när vi gick in i halvtid men sedermera slutresultatet är rättvist att de vinner tycker jag. Hade hoppats på lite mer aggressivt spel från vår sida och precis som Tom sa så tyckte vi att de spelade djupt med deras backlinje så vi skulle försöka hitta in med mycket boll på löpande mittfältare. Vi gjorde väl det också men bollbehandlingen var inte i paritet med allsvensk klass idag tycker jag. Det var väldigt mycket tappade bollar i bra lägen. Med ett så stabilt lag som Malmö har blivit med ett backlinjespel som är eminent tycker jag då är det svårt. Målen kommer väldigt psykologiskt och de är grymt effektiva jämfört med vårt avslutsspel. Vi är omständliga i vårt anfallsspel istället för att slå in bollen i förstaläget. Vi kändes lite naivare. När det väl gällde hade de mer klass än oss idag. Det vi får ta med oss är vår första halvlek och hoppas på att Igor hittar målformen igen.”

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners