Örgryte IS – Malmö FF

Tid: 2003-08-10 19:00, Plats:Gamla Ullevi, Resultat: 0-4

Kritik efter derbyförlusten, tre ordinarie spelare avstängda och bortamatch mot seriens formstarkaste lag – då visar MFF var skåpet ska stå, och regerande skyttekungen blixtrar ordentligt med lejonklon.

Peter Ijeh gav MFF ledningen redan tre minuter, och öste sedan på med 0-2 efter arton och 0-3 efter fytiotvå – äkta hattrick! Fast det var inte one man show. Segern över ÖIS var en solid laginsats, där MFF genom det tidiga ledningsmålet kunde få och behålla kontrollen matchen igenom.

Och kvällens vackraste mål fick hattrickster Ijeh se Lolo Chanko göra, 0-4 i 71:a minuten: ÖIS nickade undan en frispark men inte bättre än att den kom rakt mot Chanko, som klippte till direkt på volley och fick se bollen skjuta upp i nättaket.

Tusentalet tillresta MFF:are på Ullevi fick bästa tänkbara belöning för att de stöttar sitt lag också efter lite motgång.


Tom Prahl:
”Jag tror att det var ett rätt så bra läge att möta ÖIS i, därför att när man har spelat bra så förr eller senare så får man en match där man inte är på tå. ÖIS hade match för tre dagar sedan och sådant måste slita i den här värmen. Sen fick vi tillbaks en hel del av det vi inte klarade av att sätta dit mot Elfsborg och Sundsvall på hemmaplan. Med råge som ni ser. Det första tidiga målet gör naturligtvis att vi kan spela med större trygghet. Jag tycker vi vinner matchen genom att Mattisson och Chanko vinner mot ÖIS centrala mittfält. Det är klart att alla de här målen vi fick i första halvlek kom ju lägligt för oss. Ja jag är väldigt nöjd med att vi kan vinna en svår bortamatch. Det är märkligt att saker går igen. Ifjor kom vi upp och skulle möta IFK. Då hade vi Skoog avstängd och spelade med Ijeh och Yngvesson och vann med 4-0. I år har vi Skoog avstängd igen och spelar med Ijeh och Rosenberg och vinner med 4-0. Det var en viktig seger för oss. Vi tittar inte på guldstriden men vi är med och fajtas om medaljer nu lite framöver. Det här innebar lite islossning och optimism för oss efter tre sämre insatser. På sikt måste vi dock ha ett bättre eget passningsspel för om inte det här första tidiga målet kommer blir det mycket kriga och kämpa så det får vi jobba med. Vi hade en del folk borta idag men de som kommer in gör det bra. Jon Inge kommer in och spelar mittback och klarar det på ett bra sätt.”

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners