Husqvarna FF – Malmö FF

Tid: 2003-05-01 19:00, Plats:Vapenvallen, Resultat: 1-2

MFF dominerade stort och tog ledningen efter en halvtimmes spel mot div II-laget Husqvarna FF. Så långt allt efter ritningarna, men matchen skulle visa bli just så cup-ryslig som himmelsblå fans vant sig vid. Husqvarna kvitterade i andra halvlek och tog sig in i matchen, som stod 1-1 vid full tid. Förlängningen blev chansrik åt bägge håll, och först två minuter innan ett stundande straffsparkslotteri kunde Jon-Inge Höiland göra det gyllene mål som betyder cupavancemang.

MFF-s 1-0-mål kom i 29 minuten, när Andreas Yngvesson efter passning av Kristian Bergström Husqvarnas vänsterback på väg in i straffområdet och satte bollen till höger om den utrusande målvakten. Andreas spelade hela matchen i anfallet.

MFF dominerade stort från första början och fick till ett bra, finurligt kortpassningsspel. Laget skapade mycket fram till straffområdet, där de avgörande farligheterna mestadels uteblev. Kring den 60e minuten sköt emellertid Jon Jönsson ett bra skott, som målvakten tippade till hörna. Husqvarna å sin sida chansspelade med långbollar och åstadkom ett par halvchanser, varvid emellertid den vattensjuka planens hala och blöta underlag spelade en inte oviktig roll.

Efter paus fortsatte mönstret, fram till den 68e minuten. Vid en situation när hela MFF-backlinjen slutade spela, övertygade om att det var offside kunde en av Husqvarnas anfallare ohotad nicka in bollen förbi en chanslös Asper. Med en kvart kvar att spela hade hemmalaget kvitterat och cupmatchen var alltså helt öppen.

Nu tappade ett lite skärrat MFF dominansen, och ett inspirerat Husqvarna kom helt och fullt in i matchen. I 78e bytte Markus Rosenberg av Lolo Chanko, och MFF gick över till 4-3-3 för att sätta extra press och få till ett avgörande under ordinarie matchtid. Så blev inte fallet, trots ett par vassa chanser med en pigg Rosenberg inblandad, bland annat en nick i ribban.

Förlängning två gånger en kvart med golden goal, och ännu en cuprysare var ett faktum. Första förlängningsperioden öppen, jämn och dramatisk… Andreas Yngvesson fälldes i straffområdet utan domaråtgärd och skaffade sig ett par minuter senare ett friläge med målvakten, som var på skottet invid högra stolpen. Husqvarna hade en farlig frispark, där Asper gjorde en jätteräddning, som blev till retur där en Husqvarnaspelare fick på en överraskande volleykanon – Jeppe Vestergaard räddade på mållinjen…

Andra förlängningskvarten återfann MFF de tappade tyglarna och dominerade stort igen – bollen hamnade i mål två gånger! men domaren hittade offside och hands. Men med två minuter till straffsparksläggning kom äntligen det gyllene målet. Markus Rosenberg tråcklade sig loss men fälldes och fick frispark. Niklas Skoog tog den och slog den och i en så kallad tilltrasslad situation höll sig Jon-Inge Höiland – precis som mot Sundsvall – framme och slog in segermålet. Puh!

I 69e minuten gick Hasse Mattisson ut, och Joakim Nilsson kom in. I paus bytte Joseph Elanga av Olof Persson, med skadekänning i vaden. Därmed fick Jeppe Vestergaard spelade vänsterback i första halvlek och ta steget in som mittback i andra. I andra halvlek byttes i Husqvarna för övrigt före detta MFF-spelaren Marcus Vaapil in på innermittfältet.

1744 trotsade det dåliga vädret och tog sig till Vapenvallen, av dem cirka 150 MFF:are.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners