Malmö FF – FC Midtjylland

Tid: 2003-03-31 16:00, Plats:Malmö Stadion, Resultat: 2-1

En oerhört viktig seger. Malmö FF skapade chanser och till slut gav det utdelning. En match varar som bekant i nittio minuter och på de fyra sista vändes underläge till seger. Väldigt viktigt för självförtroendet och att få arbetsro inför premiären. Mer än 1500 personer hade samlats på ett vårsoligt Malmö Stadion klockan två en måndagseftermiddag.

Tom Prahl:
”Det skall bli väldigt skönt att komma igång med allvaret. Nästan inget lag vet var man står just nu. Jag har sett tre matcher i helgen med HIF, Landskrona, ÖIS och IFK Göteborg och det enda lag som vet var man står borde vara Landskrona BoIS. De andra har varit bleka och har haft svårt att skapa målchanser.

Första halvlek är vi väl rätt så nöjda med. Då skapar vi en tre-fyra frilägen, är aggressiva och har inte en målchans emot oss. Vi håller ihop laget bra. I andra hoppades vi att vi i medvinden skulle kunna skapa mer. Vi bestämde oss för att vi skulle spela mer i djupled och på så sätt skapa fler målchanser, spela på fötterna på våra forwards. Men vi fyllde inte på med laget på samma sätt som i första så det blev väldigt isolerat. Bara snabba anfall med två forwards så efter hand så tappade vi linjen i spelet. Det var surt att släppa in målet på hörnan och man hade nästan ställt in sig på att det skulle bli en ännu en förlust. Vi får två mål och det var väl sett till chanserna i matchen rättvist men inte frukten av överdådigt anfallsfotboll utan mer slumpen. Jag hoppas att det ger råg i ryggen och framtidstro för det såg ju rätt så uppgivet ut i mitten på andra halvlek. Utan att ha gjort ett mål under helas mars månad var det kanske många som resignerat. Det är bra att vi inte gav upp utan kämpade hela matchen och det sista målet av Olof är ett jättefint. Trots att vi gör en bättre första halvlek utan att göra mål och en sämre andra och gör två mål så hoppas jag att vi kan dra nytta av detta. Det är mycket psykologi och det sitter ju i huvudet på folk att får man lite framgång så springer man lite extra men har man motgång så blir man lite passiv och gör saker och ting onödigt krångligt. Så har det varit med en del spelare i laget att man krånglar till det i onödan. Det är fortfarande en hel del frågetecken men de får ju räta ut sig efter hand. Vi har ju sagt att vi skall ge spelarna mer än en chans att visa vad man går för. Man kan inte hålla på att byta ut och in folk hela tiden. Bytena idag var planerade och hade Yngvesson inte varit sjuk hade han också blivit inbytt.

Jag är nöjd med Olof idag. Han gör inte många fel, vinner huvudspelet och kröner insatsen med ett vackert mål. Hasse gör alltid en bra insats”

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners