Lilleström – Malmö FF

Tid: 2003-03-07 17:00, Plats:La Manga, Resultat: 2-0

I fjor hade Malmö FF svårt mot de danska lagen men relativt lätt mot de norska. I år verkar det vara precis tvärtom. Norska lag spelar fysiskt tufft och detta verkar inte passa årets upplaga av Malmö FF. Dessutom verkar det vara betydligt svårare att göra mål mot dessa lag jämfört med de danska. Att Mattias Asper räddade en straff var en av de få glädjeämnena.


Tom Prahl
”Fotbollen som vi möter här ners skiljer sig mycket jämfört med den i Allsvenskan. Lilleström är ”värst av dem alla” och det visste vi. De spelar väldigt fysiskt,på malmöitiska ”rått”, med mycket närkamper. För att hantera den typen av fotboll måste man själv stå upp och inte vika ner sig. Det tycker jag att vi klarar bättre i den här matchen. Jon Jönsson var duktig och det var ju en matchbild som passar honom. Men det räcker inte med att stå upp. Man måste göra mål också. Man måste spela loss bollen och få igång ett passningsspel. Vi tappade bollen för enkelt och skapar nästan inga målchanser förutom de sista tjugo minuterna igår då vi Mackan var fri och vi hade en frispark i stolpen. Det som är bekymmersamt är att inte så många spelare utmärkt sig positivt. I det här skedet måste ju alla få chansen att spela och visa upp sig. Det äar ju viktigt inte minst socialt. Men om ett tag måste vi bestämma oss och spela ihop ett lag och har man inte visat upp vad man kan så är det naturligtvis svårare att komma med. Det har sett segt ut hos många. Thomas Olsson är den ende som höjt sig och som visat att han är ett bra nyförvärv. Vi har på de senaste tre matcherna inte gjort ett spelmål och totalt sett nog inte skapat tip målchanser och det bekymrar mig”

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners