Stadslaget – Malmö FF

Tid: 2003-01-25 14:00, Plats:Heleneholms IP, Resultat: 1-1

Det var kallt, duggregn, grusplan och en obetydlig träningsmatch men..DET VAR SÄSONGSPREMIÄR.

Många måste ha resonerat så för runt Heleneholms grusplan trängdes MFF-are för att få abstinensen kurerad och nyfikna på både de välbekanta spelare som nyförvärv och lärlingar. Applåder, jubel, hejarramsor och suckar över missade chanser avlöste varandra.

Malmö FF började i ett högt tempo och kom gång på gång runt på kanterna men avslutningarna var det lite si och så med. Dessutom storspelade Mikael Eriksson i Stadslagets mål.

I andra halvlek sjönk tempot men då kom också de båda målen. Många byten och provande av spelare på olika platser påverkar naturligtvis spelet men är också oerhört intresant att analysera.

Malmö FF spelade 4-4-2 med Lee Baxter i mål och en fyrbackslinje bestående av Matias Concha, Daniel Majstorovic, Olof Persson och Joseph Elanga. Mittfältet var Louay Chanko, Hasse Mattisson, Jon Jönsson och Kristian Bergström. Anfallare var Markus Rosenberg och Peter Ijeh. Jon Jönsson stukade foten i en närkamp och fick utgå i första halvlek. In kom Joakim Nilsson bredvid Hasse.

Efter halvtidsvilan kom Bovar Karim in stället för Peter Ijeh. Även Hasse Mattisson gick ut och istället kom Billy Berntsson in, Concha flyttade upp som yttermittfältare och Chanko flyttade in i mitten.

Senare i andra halvlek ersattes Olof Persson av Johan Nilsson Guiomar och Billy av Max Fuxberg.

Intressant var att Kristian Bergström slår alla högerhörnor och Concha alla från vänster. Vi har nu, i och med Bergtröm och Chanko, ytterligare två duktiga spelare som kan slå frisparkar.

Bäst i Stadslaget var utan tvekan målvakten Mikael Eriksson som räddade laget i första halvlek.

Anders Palmér:
”Vi var det bättre laget och borde vunnit matchen. Vi skapar chanser men Mikael Eriksson(Stadslaget målvakt) räddar kvar dem i matchen, framför allt i första halvlek. Sen är det lite olyckligt att de gör mål på den ena av deras totalt två chanser. Vi har ju tränat tufft så jag är ändå positiv över att se att spelarna var så pigga. Vi är inte vana vid grus så underlaget var också ovant. Kristian Bergström och Markus Rosenberg var duktiga idag. Vi provade även Lolo Chanko på två olika platser och gjorde bra ifrån sig på båda. Vi har bra konkurrens om platserna och till nästa match blir det inte bara tuffare motstånd utan även fler spelare att tillgå. Kul också att se vilket intresse det finns för Malmö FF. Fler än 2000 personer i kyla och lite regn runt en grusplan i januari mot Stadslaget”

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners