Malmö FF – Djurgårdens IF

Tid: 2001-09-11 02:00, Plats:Malmö Stadion, Resultat: 1-0

Strålande första halvlek av himmelsblått. Men vad hände sen? Djurgården upp i serieledning.

Uppehållsväder efter några dagars ihärdigt regnande och ett heltänt MFF mot årets överraskningslag Djurgården. Förutsättningarna var de bästa tänkbara. Och det blev en bra match mellan de båda nykomlingarna.

Himmelsblått inledde strålande och hela första halvlek spelades mycket bra fotboll av hemmalaget. Med tre hårt arbetande forwards och press på bollhållaren över hela planen lyckades man helt avväpna Djurgårdens farliga anfall. Men det räckte alltså bara i en halvlek.

Efter 45 minuter visade ljustavlan 1-0 till MFF och det var helt i sin ordning. Det kunde till och med vara ytterligare någon boll bakom Andreas Isaksson i gästernas mål. Målet var frukten av ett samarbete mellan Peter Ijeh och Niklas Skoog. Ijeh snodde åt sig bollen utanför DIFs straffområde, prickade Niklas panna och han i sin tur nätet bakom Isaksson. Det var i den tionde minuten och det fanns tillfällen till ytterligare utdelning. Bland annat var Lilienberg igenom men lyckades inte få bollen förbi Djurgårdens sista utpost.

Men i inledningen av andra halvlek verkade MFF mest intresserade av att behålla ledningen. Man slutade jobba för varandra och Djurgården kom mer och mer in i matchen. Gästernas mittfält fick större ytor där man i första halvlek ständigt stött på patrull.

Helt följdriktigt fick också DIF utdelning i den 23e minuten. Jones Kusi-Asare räddade en boll som såg ut att gå förlorad, kalabalik på mållinjen följde och där dök Andreas Johansson upp och föste in lädret i MFF-buren. Tyvärr kändes det sedan som Djurgården var det starkare laget och efter 1-2 var matchen förlorad. Christer Mattiasson fastställde slutresultatet till 1-3 på övertid.

Djurgårdens seger var rättvis, särskilt med tanke på andra halvlek men det känns ändå som onödigt förlorade poäng. Hade MFF fortsatt med det vägvinnande spelet från första halvlek hade hemmasegern varit säker. Men de himmelsblå slog sig till ro för tidigt och det straffade sig.

Bäst i hemmalaget var ännu en gång Niklas Skoog som visade att han är säsongens värvning i svensk fotboll. Skoogs och hela lagets första halvlek gladde men andra halvlek glömmer vi.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners