Malmö FF – GIF Sundsvall

Tid: 2001-07-02 02:00, Plats:Malmö Stadion, Resultat: 2-0

Giffarna Sundsvall kom till Malmö Stadion med endast sju gjorda mål på elva allsvenska omgångar. Och orsaken därtill stod ganska snart klar för de över 7000 åskådarna. Två skott på mål under 90 minuter. Och dessa båda i första halvlekens inledning. Gästerna från Norrland hade förtvivlat svårt att komma till avslut mot ett säkert spelande MFF försvar, där Daniel Majstorovic var den store härföraren.

Bra tempo
MFF inledde matchen starkt, drog upp ett högt tempo och pressade tillbaka Sundsvall ända ner i eget straffområde. Joseph Elanga hade rena motorvägen på sin vänsterkant, Giffarna flyttade över på tok för långt i sitt försvarsspel och MFF vände spelat snabbt med långa crossbollar ut mot Joseph. På andra kanten hade Erik Johansson det lite jobbigare, var inte riktigt lika bra kompis med bollen som vi normalt är vana att se.

Farlig retur
Första riktigt farliga tillfället var dock norrländskt. Cain Dotson sköt en hård frispark tätt över marken och Jonnie kunde bara mota den, men som tur var gick returen MFFs väg.

Spelet var inledningsvis ganska hafsigt. Sundsvall backade långt hem vilket resulterade i långa uppspel från blå backlinje. MFFs mittfält hamnade någonstans mittemellan och kunde endast beskåda projektilerna när de passerade förbi ovanför deras huvuden.

Nick-läge
MFFs första riktiga farlighet kom i den 22a minuten då ett känsligt Brian Steen Nielsen-inlägget damp ner på Peter Ijehs huvud men Ijeh var inte i balans och bollen togs enkelt om hand av Sundsvalls målvakt Fredrik Sundfors.

1-0
I anfallet därpå var det dock dags för MFF-klacken att vädra lungorna. Ett inkast från den nye dansken skarvades vidare av Ijeh, Jörgen Ohlsson touchade in den i målområdet där Majstorovic tackade för kaffet och förpassade in bollen i målet helt omarkerad.

2-0
Drygt tio minuter senare var det dags för Markus Rosenberg att på allvar presentera sig för hemmapubliken. Hårt trängd mötte han ett uppspel, vände om i obalans men utan att syna gräset, ett par snabba steg och ett distinkt skott vid Sundfors högra stolprot senare antecknades 2-0 till MFF. Starkt gjort och Rosenberg gjorde även i övrigt sin klart bästa match i MFF.

2:a Halvlek
I den andra aktens inledning presterades ingen fantastisk fotboll; det vore en grov överdrift att påstå något sådant. Himmelsblått verkade nöjda med 2-0 och bevakade ledningen. Sundsvall fick låna bollen mer men hade förtvivlat svårt att skapa något. Man hade dock en boll inne i Fedels kasse. En hörna signerad Cain Dotson seglade in, men målet blev bortdömt för knuff på MFF-keepern. Hmm.kanske hade hemmalaget en gnutta tur med det domslutet.

Domarpalaver
Även MFF fick ett mål bortdömt: En svepande Joseph Elanga-boll över bortaförsvaret och Rosenberg plockade med sig bollen och sköt 3-0. Samtliga på Malmö Stadion såg dock tydligt att Markus tog med sig bollen med handen. Alla utom domaren och närmaste linjeman! Rättvisa skipades dock med hjälp av ytterligare några funktionärer. Målet var godkänt en stund innan domaren blev varse sitt misstag men rätt blev det i alla fall till slut.

En stark insats av MFF som vann enkelt och fullt välförtjänt. Ett stabilare spel och bättre inställning gav resultat. Nu väntar Örgryte borta i nästa omgång, en betydligt svårare match men med lika pigga ben som ikväll är chanserna stora till en seger.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners