Tunavallen

AFC Eskilstuna – Malmö FF

0 – 1

LAGUPPSTÄLLNING

Dusan Melichárek
Eric Larsson, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen
Felix Beijmo (62’ Bachirou), Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Arnór Traustason (71’ Gall), Jo Inge Berget
Marcus Antonsson (62’ Rosenberg), Guillermo Molins

Ersättare: Fouad Bachirou, Rasmus Bengtsson, Romain Gall, Bonke Innocent, Mathias Nilsson, Erdal Rakip, Markus Rosenberg

MÅL

Malmö FF: Christiansen (82’)

VARNINGAR

AFC Eskilstuna: Kozica (57’), Nnamani (60’)

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN:

– Först av allt måste jag berömma Eskilstuna som var välorganiserade och visade kämpaglöd. De gjorde det svårt för oss. Vi startade ganska bra och kom till några lägen, men sedan blev vi lite otåliga. När vi spelade oss ur deras press forcerade vi inte tillräckligt hårt mot deras backlinje. Det hade vi behövt göra för att skapa mer.

– Vi klarade av att vinna till slut, tack vare fantastiska individuella prestationer från Eric och Anders. Nu väntar två stora matcher, så det gäller att blicka framåt direkt.

STATUS PÅ JOHAN DAHLIN

Johan Dahlin ströks ur matchtruppen, men efteråt kom lugnande besked.

– Vi valde att Johan skulle vila idag på grund av lite slitage och med tanke på att matcherna kommer dugga tätt framöver. Det var ett medicinskt beslut tillsammans med coacherna, säger fysioterapeut Jesper Robertsson.

SAMMANFATTNING

Den tredje matchen under en sjudagarsperiod var vad som väntade i Eskilstuna under söndagen. För motståndet stod allsvenska jumbon AFC Eskilstuna med 15 poäng inspelade under säsongen. Motståndarnas matchplan var väntad, ett lågt och kompakt försvar och en offensiv som främst bestod av kontringar.

Den första halvleken innehöll mycket boll för himmelsblått (65 procent för att vara exakt), men de riktigt heta målchanserna lös med sin frånvaro. Ett par skott prövade Ihor Levchenko i målet, farligast genom Arnór Traustason i den 25:e minuten, men målvakten räddade islänningens låga skott till hörna.

Den andra halvleken blev en liknande historia. Trevande, saktfärdig och utan några klara målchanser. Kreativiteten kom till största del från Anders Christiansens fötter, som dels prövade med skott utifrån och dels serverade Jo Inge Berget och Jonas Knudsen till halvlägen, men utan resultat.

När det förlösande ledningsmålet till slut kom i den 82:a minuten var det tack vare en dansk skalle. Eric Larsson slog ett suveränt inlägg till nämnda Christiansen som tjusigt nickskarvade bollen i mål förbi motståndarmålvakten.

Efter målet hade hemmalaget svårt att samla ihop tillräckligt med energi för en respons. I den 91:a minuten tillkom en halvchans för Samuel Nnamani, som vände och vred och fick till ett avslut, men högt över Dusan Melicháreks målram.

Det satt långt inne, men tre viktiga poäng blev till slut ett faktum. Vi reser hem till Malmö med en blytung seger och serieledning i en haltande tabell.


huvudpartners

officiella partners