Jo Inge Berget (Brorsson 87′), Anders Christiansen, Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Sören Rieks

Ersättare: Lamin Sarr, Eric Larsson, Jonas Knudsen, Guillermo Molins, Erdal Rakip, Bonke Innocent, Franz Brorsson

Malmö FF: Lewicki (20’), Rosenberg (32’), Bengtsson (83’)
NK Domzale: Nicholson (12’), Karic (45’)

Malmö FF: Bengtsson (38’)
NK Domzale: Gnezda Cerin (43’), Ibricic (88’)

12 348

Uwe Rösler efter matchen

– I första halvleken förlorade vi lite för mycket bollar på mittfältet och Domzale straffade oss. Vi tappade lite självförtroende i försvarsspelet och händelsen med ”AC” påverkade också vårt spel. Men han ville fortsätta spela och han var fantastisk genom hela matchen.

– Jag tycker att vi var mer oss själva i den andra halvleken. Vi stod högre upp i plan, vann bollen högt med vårt presspel och skapade många målchanser. Till slut vann vi matchen välförtjänt.

Sammanfattning

Matchen inleddes i ett högt tempo med MFF som det bollförande laget. NK Domzale var inte ofarliga och hotade främst genom omställningar på kanterna. Efter elva minuter vann gästerna bollen högt upp på MFF:s planhalva och tog ledningen genom Shamar Nicholson. MFF tappade rytmen efter målet och hade svårt att få till ett organiserat anfallsspel men tio minuter efter baklängesmålet kom äntligen kvitteringen. Oscar Lewicki avancerade på offensiv planhalva och tryckte in 1-1 bakom en chanslös Domzale-målvakt.

Kvitteringen var precis vad de himmelsblå spelarna behövde. Laget tog sig högre upp i plan och tog tillbaka initiativet i matchen. När 2-1-målet kom kändes det därför helt logiskt. Sören Rieks slår ett inlägg mot bortre delen av straffområdet och Markus Rosenberg kan styra in MFF:s andra mål för kvällen.

Med bara minuten kvar av den första halvleken kvitterade Domzale efter ett väggspel längs vänsterkanten. Sven Karic målskytt och det var 2-2, förlängningsläge i halvtid.

MFF anföll mot Stadions norra läktare i den andra halvleken och satte full fart direkt. Efter ett flipperspel i straffområdet var Markus Rosenberg bara decimetrar från att göra sitt andra mål för kvällen. Även Sören Rieks testade skottlyckan, men mittfältarens skruvade avslut gick tyvärr inte innanför målramen.

Ju längre halvleken gick, desto mer dominant blev MFF. Domzale koncentrerade sig på försvarsspelet och kontrade när tillfälle gavs. Med knappt tio minuter kvar skapade MFF en hörna – Behrang Safari stegade fram och prickade Rasmus Bengtsson som precis som i första mötet nickade in bollen i mål. 3-2!

Efter målet kunde MFF enkelt spela av matchen och avancemanget till den tredje kvalrundan var ett faktum.