Träningsmatch
Hybridplanen

Malmö FF – Lyngby BK

2 – 4

Laguppställning

Dusan Melichárek

Samuel Adrian, Lasse Nielsen (65′), Jonas Knudsen

Jo Inge Berget (55′), Amel Mujanic (85′), Fouad Bachirou (61′), Romain Gall, Laorent Shabani

Tim Prica, Guillermo Molins (61′)

Ersättare: Mathias Nilsson, Amel Crnalic (55′), Hussein Ali (61′), Melker Roslin (65′), Markus Björkqvist (85′), Kevin Harletun (61′)

Sammanfattning

På söndagen spelades träningsmatch mot danska Lyngby BK. En regnig match som slutade med vinst för motståndarlaget.

Förra gången de båda lagen möttes var i en träningsmatch i januari tidigare i år när MFF vann med 5-1 på bortaplan, idag blev det istället vinst för Lyngby BK som vände MFF:s 2-0-ledning till 2-4.

MFF började intensivt med två snabba mål inom loppet av fem minuter. Guillermo Molins vänder upp i straffområdet och sätter bollen upp i nättaket. Minuten efter får Romain Gall till ett vackert avslut strax utanför straffområdet, 2-0! Ställningen var 2-1 inför pausvilan.

Strax efter halvtidsvilan kvitterar Lyngby BK och därefter tappar MFF det bollövertag som vi fick se i första halvlek. Motståndarlaget svarade med tre snabba mål, vilket fastställde slutresultatet.

MFF roterade friskt bland spelarna och gjorde fem byten i den andra halvleken. Lasse Nielsen var tillbaka på planen efter en tids skadefrånvaro och Jonas Knudsen gjorde sin första match i den himmelsblå tröjan.

Uwe Rösler efter matchen

– Jag är glad att vi fick den här matchträningen idag. Det är kul att se spelare som är tillbaka från skador och att se Jonas Knudsen första match i MFF. Jonas startade matchen fantastiskt bra, pressade och styrde laget. I den andra halvleken ville vi ge lite mer speltid till det yngre spelarna. Både jag och spelarna fick ut mycket av matchen idag, resultatet var inte det viktigaste.

JONAS KNUDSEN efter MATCHEN

– Det är tråkigt att vi inte vinner, vi spelar alltid för att vinna. Men personligen känns det bra, vi spelade riktigt bra i första halvlek. Det känns bra att ha en match i benen, fitnessmässigt känner jag mig i fin form. Med lite fler träningspass med laget kommer samspelet byggas upp, det handlar om små kommunikationer på plan. Jag har bara tränat fem-sex gånger med laget så det kommer.

GÅ PÅ MATCH

MFF SHOPEN

Kommande matcher

huvudpartners

officiella partners