Mark Read ny ansvarig fystränare

Publicerad 28 augusti 2020 i Herr,Nyheter

31-årige Mark Read som varit i föreningen sedan 2015 tar över huvudansvaret som fystränare för Malmö FF efter landsmannen Ben Rosen.

Mark Read har arbetat som fystränare i Malmö FF:s ungdomsverksamhet med fokus på föreningens P17 och P19-lag de senaste fem åren. Han har tidigare varit verksam i akademierna hos West Bromwich Albion FC och Swansea City AFC.

Nu tar Mark Read över efter Ben Rosen som ansvarig fystränare för herrarnas A-lag.

DANIEL ANDERSSON, SPORTCHEF

– Under de åren som Mark varit här i föreningen har han gjort ett väldigt bra arbete och har även kunnat täcka upp för Ben när det har behövts. Han känner MFF väl och vet vad som krävs i rollen, vilket gör honom till en naturlig ersättare. Mark är mycket professionell och är också en person som sprider energi kring sig. Vi är glada att ha honom i staben.

MARK READ

– Det känns jättespännande. Jag har varit i klubben så pass länge att jag känner mig hemma här. När Ben har varit iväg på landslagssamlingar med det danska landslaget har jag fått kliva in och vikariera för honom, så jag har redan en god kontakt med A-truppen.

– Jag är motiverad och min plan är att få spelarna att ständigt våga pressa sig lite till och ge dem de bästa förutsättningarna för att kunna vinna titlar och nå långt i Europa. Eftersom jag har jobbat med de unga killarna som spelar precis under A-laget är jag mån om att fysträningen i föreningen ska ha en röd tråd. Det ska vara så liten skillnad som möjligt på fysträningen i ungdomslagen och i A-laget.

huvudpartners

officiella partners