Marcus Pode förlänger med Malmö FF

Publicerad 03 november 2005

Malmö FF fortsätter att kontraktera unga duktiga spelare. I dag blev det Marcus Podes tur att skriva på ett treårigt A-lagskontrakt. Marcus är en genuin MFF-produkt som gått hela vägen från Malmö FF:s fotbollsskola.

Hasse Borg
Det här känns extra bra med tanke på att Marcus gått hela vägen i Malmö FF. Han har tagit ett rejält kliv i år och vi tror på honom inför framtiden.”

Grattis Marcus
”Tack, jag är glad över kontraktet eftersom jag trivs jättebra i klubben och tror att det här är bästa lösningen för mig att utvecklas som spelare. Trots att det kanske inte gått så bra för laget alltid så har det känts bra för mig”

Du valde Martin Dahlin som agent. Varför?
”Martin har själv varit anfallare, känner väl till klubben och vet vad som krävs för att lyckas. Martin är en bra kille och är lätt att prata med. Vi var båda överrens om att jag skulle fortsätta i Malmö FF.”

Din styrka och svaghet som spelare
”Min styrka är passningsspelet, blicken och djupledsspelet. Jag har ett bra skott men jag behöver få till det bättre. Det vi jobbat med under året är huvudspelet, försvarsspelet och just avsluten.”

Du har ju fått känna på hetluften rejält i år. Ditt personliga favoritminne?
”Mitt 3-2 mål mot Sundsvall samt Champions League- och UEFA cupmatcherna har varit höjdpunkter.”

Hur är det att komma som till Malmö FF:s A-lag
”I början var jag nog tyst och blyg men efter hand lär man känna folk och då vågar man också mer. Man måste ta för sig och säga vad man tycker, framför allt på träningarna”

Ny säsong och ny tränare. Hur ser du på det?
”Jag har haft ett bra år och lyckades få Tom Prahls förtroende så jag hoppas kunna göra detsamma med Sören Åkeby. Det är alltid intressant med nya idéer och jag tror han har rätt bra koll på spelarna redan.”

/Patrik Jandelin