Många ungdomar vill bli starka med MFF

Publicerad 19 oktober 2018 i Nyheter

I veckan arrangerade Karriärakademin Bli stark med MFF. Syftet var att sammanföra ungdomar mellan 16 och 24 år som varken arbetar eller studerar med lokala företag och föreningar – och samtidigt ge dem möjlighet att prova på roliga aktiviteter.

På UngMalmö får ungdomar som står utan skola eller arbete vägledning och hjälp till sysselsättning i vardagen.

Tillsammans med Karriärakademin, MFF:s initiativ för att minska ungdomsarbetslösheten i Malmö, stod sex ungdomar från UngMalmö bakom arrangemanget Bli stark med MFF.

– Det har gått jättebra och det kom mer folk än vi trodde. Vi ville hitta ett sätt att motivera ungdomar att fortsätta studera eller hitta något annat att göra. Vi som gör detta har själv varit i samma sits, säger sjuttonåriga Liv Bjurfjäll, en av arrangörerna som nu kommit tillbaka till skolan på Paulis gymnasium i Malmö.

Dagen inleddes med en föreläsning och därefter mingel och mässa i Restaurang 1910 på Stadion, där omkring 30 ungdomar fick träffa samarbetsföretag till MFF och olika lokala föreningar.

– Vi är glada för alla föreningar som kom hit och dessutom bjöd med sig många ungdomar. Alla ställer upp för målgruppen. MFF:s samarbetsföretag brinner också för frågan och kommer hit med stort engagemang, säger Desiree Jonsson på Karriärakademin.

Liv Bjurfjäll, en av initiativtagarna till Bli stark med MFF.
Representanter från föreningarna Möllan Basement och Tjejdriven.
Ungdomarna fick bland annat testa på thaiboxning med instruktioner från Erica Björnestrand, som har både SM-guld och VM-silver på meritlistan.
Dagen avslutades med besök från MFF-spelaren Andreas Vindheim.

huvudpartners

officiella partners