Många borta inför Norrköping

Publicerad 12 april 2002

Niklas Skoog är ny på skadelistan när ett mansvagt MFF mönstrar truppen inför avfärd till Norrköping.

Niklas Skoog vrickade foten på gårdagens träning, Andreas Yngvesson har fortfarande skadekänning i sitt lår, Hasse Mattisson gjorde sin första träning för veckan igår och är inte redo för match. Lägg till det försmädliga licensstrulet och följande MFF-trupp tar gestalt:

Målvakter: Lee Baxter, Driss El Asmar.
Försvarare: Billy Berntsson, Daniel Majstorovic, Gudmundur Mete, Matias Concha, Robert Kjellin.
Mittfältare:Jon Jönsson, Brian Steen Nielsen, Jörgen Ohlsson, Erik Johansson, Joseph Elanga, Peter Sörensen.
Anfallare:Mats Lilienberg, Markus Rosenberg, Peter Ijeh.

– Det är precis så vi får ihop sexton man idag, säger Tom Prahl, som medger att det är ett avbräck att tvingas avstå Jussi Nuorela och Jeppe Vestergaard:
– Det är beklagligt. Vi har satsat på Jussi i ett antal matcher, men samtidigt har Mete visat att han är en man för allsvensk fotboll.

Hur har ni bearbetat matchen i måndags? Vad tar ni med er?
– Vi hade en videogenomgång i onsdags, och stämningen är det inget fel på. Nu hoppas jag vi kan göra en bättre insats imorgon, med bättre passningsspel och lite större skicklighet i det allmänna spelet. Positivt från i måndags var att vi trots ett tufft läge aldrig slutade jobba, och fast Djurgården var vassare spelmässigt hade vi kvitteringschanser in i det sista.

Och vad väntar på Idrottsparken?
– Jag tror jag har varit på Idrottsparken de tio senaste åren, och där brukar finnas ett spelskickligt hemmalag som gör en bra insats. En tidig vårplan i Östergötland kan i sig vara lite chansartad. Norrköping är lite i samma läge som vi, de förlorade sin premiärmatch och vet kanske inte riktigt var de står. IFK Norrköping tror jag spelar ganska likt oss i stora drag, och de har ett spelskickligt mittfält med Kristian Bergström, Tomas Olsson och grekiska nyförvärvet Karathanasis.