Målskytten Eikrem: ”Mycket krigande på plan”

Publicerad 20 september 2015 i Nyheter

Den norske mittfältaren spräckte det mållösa läget i matchen mellan Djurgårdens IF och Malmö FF. Han beskriver segern som resultatet av hårt arbete.

Magnus Wolff Eikrem byttes in i den 53:e minuten och kvarten senare fick han fira 1-0 efter en situation där Nikola Djurdjic slog ett inlägg som blockerades av en djurgårdare. Bollen stannade dock inte av utan hamnade hos Markus Rosenberg som vann sin nickduell och skickade bollen vidare till Eikrem som stod helt fri framför mål. Norrmannen slog till på volley – otagbart för hemmamålvakten Kenneth Höie.

– Bollen styrs till mig och det är bara att få den på mål. Det var väldigt skönt, säger Magnus Wolff Eikrem.

Efter målet lyckades Djurgården inte skapa tillräckligt med chanser för att utjämna. Istället var det MFF som kunde utöka till 2-0 vid en hörnsituation där Eikrem var hörnläggaren.

– Det är mycket krigande på plan och det var kanske ingen höjdarmatch att titta på. Men vi jobbar hårt tillsammans och det här är kanske första matchen i år där vi får en seger som vi verkligen sliter oss fram till.

Hur viktig var segern?
– Vi måste vinna alla matcher nu och jobbar hårt och står upp för varandra. Vi får tre poäng och det är det som är viktigt.

huvudpartners

officiella partners