Malmö FF:s julkalender samlade in rekordsumma

Publicerad 10 januari 2020 i MFF i Samhället,Nyheter

För fjärde året i rad anordnade Malmö FF en julkalender på Tradera där 24 MFF-souvenirer auktionerades ut. 2019 drog julkalendern in rekordsumman 125 500 kronor.

Malmö FF:s julkalender har blivit ett uppskattat inslag och kalendern för 2019 var inget undantag. Mellan den 1 och 24 december 2019 auktionerade MFF ut olika souvenirer som kunde budas hem till stöd för forskning om cancer och autism.

Totalt samlades 125 500 kronor in vilket är rekord för Malmö FF:s julkalender. Av pengarna går 105 500 till stiftelsen Lifewatch – medan 20 000 kronor går till projektet Fotboll för alla.

– Vi på LifeWatch är mycket tacksamma för stödet från MFF. Det är en stor förmån för stiftelsen att MFF så tydligt engagerar sig i frågor om autism. Efter det fina samarbetet 2019 med utdelning av LifeWatch Award så börjar 2020 med beskedet att MFF bidrar med hela 105 500 kr till LifeWatch Award 2020. Det känns fantastiskt, säger Niclas Öberg, grundare & ordförande i LifeWatch.

– Dessutom vill vi rikta ett varmt tack till vår ambassadör Behrang Safari, hela MFF:s organisation och alla supportrar som så troget stödjer sin förening, säger Niclas Öberg.

LifeWatch är en icke-vinstdrivande stiftelse och arbetar främst med att främja vetenskaplig forskning om autism och cancer. Från och med 2019 stödjer MFF LifeWatch som en del av föreningens samhällsengagemang.

Fotboll för Alla är laget för barn och unga med funktionsvariationer. Där erbjuds lekfull och kravlös fotbollsträning där fokus ligger på att ha roligt. Fotboll för Alla vill skapa en härlig gemenskap, som bygger på kamratskap, lekfullhet och kravlöshet.

Tack till alla som har budat hem MFF-souvenirer och bidragit till forskningen!

huvudpartners

officiella partners