Malmö FF:s julkalender samlade in 109 500 kronor

Publicerad 10 januari 2019 i Nyheter

För tredje året i följd anordnade Malmö FF en julkalender där 24 stycken MFF-souvenirer auktionerades ut. 2018 års julkalender drog in 109 500 kronor som går till stiftelsen LifeWatch som stödjer barn med autism.

Mellan den 1 och 24 december auktionerade Malmö FF varje dag ut tröjor, skor och andra souvenirer som kunde budas hem till stöd för barn med autism. Totalt samlades 109 500 kronor in, som oavkortat kommer att skänkas till LifeWatch.

– Det är underbart och verkligen stora nyheter för LifeWatch. Vi sätter stort värde på samarbetet med MFF och vi vill tacka alla supportrar som så generöst har budat i auktionerna, vilken fantastisk uppslutning, säger Niclas Öberg, ordförande och grundare av LifeWatch.

LifeWatch är en icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar med att främja vetenskaplig forskning om autism och från och med 2019 stödjer MFF LifeWatch som en del av föreningens samhällsengagemang. I år firar stiftelsen 10-årsjubileum och kommer under året att dela ut LifeWatch Award i samarbete med Malmö FF.

MFF:s Behrang Safari är ambassadör för LifeWatch och har själv två tvillingsöner med autism. Som en del av samarbetet mellan MFF och LifeWatch målade Safaris söner Emiliano och Leon årskortmotivet för 2019. Behrang Safari hoppas att samarbetet med LifeWatch leder till ökad kunskap om autism.

– Jag blev extremt glad när jag förstod att så många har engagerat sig i det här. Julkalendern har samlat in en stor summa pengar som kommer att göra enormt stor nytta. Genom vårt samarbete 2019 hoppas jag att vi tillsammans kan hjälpa till att sprida kunskap och information om autism, säger Behrang Safari.

Årskortsmotivet 2019, målat av Emiliano och Leon Safari.

huvudpartners

officiella partners