Malmö FF värvar Erik Friberg från Seattle Sounders

Publicerad 13 december 2011

Idag blev det klart att den svenska mittfältaren Erik Friberg återvänder från MLS och USA för spel i MFF. Kontraktet är på tre år och löper till och med 2014.

– Det är en hårt jobbande tvåvägsspelare med bra teknik och bra karaktär, säger MFFs sportchef Per Ågren. Det är en spelare vi velat ha tidigare men det var först nu möjligheten öppnade sig och det kanske vi ska vara glada för. Nu får vi en fortfarande ung spelare med erfarenhet av internationellt spel på hög nivå.

– En spelare som höll toppallsvensk klass i Häcken, och som utvecklats ännu mer i USA, menar MFFs tränare Rikard Norling. Han är duktig på att balansera mittfältet samtidigt som han är offensivt lagd. Jag hoppas han ger ytterligare en nyans i vårt anfallsspel där vi förser våra anfallare och yttermittfältare med riktigt bra bollar.

Erik Friberg är 25 år och har spelat allsvenskt tidigare med Häcken. Det senaste året har han spelat i den amerikanska proffsligan och där representerat storlaget Seattle Sounders.

– Det har varit ett fantastiskt äventyr och jag har trivs bra här i USA, men vi väntar barn och känner att vi då hellre vill flytta hem till Sverige, förklarar Erik Friberg.

Friberg har spelat 34 matcher för Sounders och gjort 1 mål.

– Jag ser fram emot att spela i MFF, säger Erik Friberg. Det är ett lag som spelar väldigt bra fotboll, har bra fans och gott rykte. Sen känner jag både Daniel Larsson och Mathias Ranégie från tiden i Häcken, så det ska såklart bli kul att spela med dem igen.

Under 2009 och 2010 i Häcken spelade Erik 55 matcher i Allsvenskan och bokfördes för 3 mål och 9 assist.