Malmö FF till Spanien, Schweiz och Frankrike

Publicerad 17 maj 2002

Det är inte bara A-laget som skall utomlands på turnering (Sevilla). Även våra duktiga ungdomar är ute och möter internationellt motstånd. I förra veckan var P15 i Holland och denna vecka är det U-, P14 och P16.

I morgon bitti (05.00) åker A-laget till Sevilla för en internationell turnering. På Söndag klockan 20.00 möter man Chrystal Palace. Hemsidan kommer att ha dagsrapporter från turneringen samt matchreferat.

Som ni läst på hemsidan så var P15 iväg i förra veckan på en turnering i Holland där man gick till final.

U-laget åkte igår till Naters, Schweiz för att spelar en internationell turnering. Turneringen är för spelare födda 1983 eller senare. Deltagande klubbar är: Atletico Madrid, Tottenham Hotspur FC, ASK Inter Bratislava, FC Zurich, Juventus FC, Roter Stern Belgrad, Malmö FF och Local Selection. Ett mycket starkt startfält och vi är mycket glada att fått denna fina inbjudan att deltaga. Vi åker med 17 spelare och 4 ledare.

Igår reste även P14 och P16 iväg men till Frankrike. P14 åker 18 spelare och två ledare till Baiseaux där man har en titel att försvara sedan fjolårets turnering.

P16 åker 16 spelare och två ledare till St André för en turnering av hög klass.
Den 18 man stora truppen med ledarna Alexander Dahlquist och Magnus Hansson
Skall ta sig an storlag såsom RSC Anderlecht , PSV Eindhoven , Chievo Verona , F.C Porto ,
Bröndby IF , Nottingham Forest och Sparta Prag.
Som brukligt är 3 lovande spelare inbjudna från andra föreningar. Denna gången har vi lyckats få med landslagsspelaren Christoffer Birgersson från Sölvesborg som också har tankar på att börja på Fotbollsgymnasiet i Malmö till hösten. Gruppspelet startar på lördagen med första motståndare ut som är PSV Eindhoven. Två av deltagarna är uttagna till Folksam Cup för distriktslag i Uddevalla under tiden 24-26 maj. Dessa är Marcus Pode , Mohammed Omierat. Tilläggas kan att Magnus Hansson , en mycket lovande ungdomsledare är med för att se och lära inför framtiden.
Spelartruppen:
Målvakter: Nicolas Polakof , Niklas Uddenäs
Backlinje: Daniel Thulin , Mattias Klint , Christoffer Birgersson , Tobias Nilsson , Rasmus Bengtsson . Patrik Hansson
Mittfält: Marcus Pode , Mohammed Oimerat , Kemal Suljagic , Goran Radjen , Giovanni Linares
Forward: Steven Gil , Amar Caluk , André Birgersson , Saki Mouras

Båda orterna ligger i närheten av Lille

Alla ungdomslagen är tillbaka den 21 och efter det hoppas hemsidan kunna presentera rapporter från samtliga turneringar.