Malmö FF stödjer Ronald McDonald Hus

Publicerad 08 september 2016 i Nyheter

Markus Rosenberg tillsammans med Ronald McDonald, Alisa Johansson och Anthony Johansson.

Malmö FF stödjer stiftelsen Ronald McDonald Hus, vars vision är att göra livet lättare för svårt sjuka barn och deras familjer genom att erbjuda möjligheten för barnen att bo tillsammans med sin familj när de behöver behandlas på ett sjukhus långt hemifrån. Igår invigdes utbyggnaden av Ronald McDonald Hus vid universitetssjukhuset i Lund och MFF-truppen var på plats för att inviga utbyggnaden.

Vid invigningen av utbyggnaden var hela MFF-truppen närvarande och lagkapten Markus Rosenberg knöt symboliskt ihop bandet mellan den nya och gamla delen av huset tillsammans med Alisa Johansson, tre år, som tillsammans med sin familj har bott längst av alla i Ronald McDonald Hus.

– Vårt stora mål är att du ska bli omhändertagen när du stiger in i huset. Här ska man få möjlighet att få ny energi om man befinner sig i en svår situation i livet. Många föräldrar säger att det här är ett hus där familjerna kan landa och känna sig trygga. Vi ser att det är ett fantastiskt positivt initiativ mellan Ronald McDonald Hus och Malmö FF och tillsammans hoppas vi kunna skapa någonting bra, säger Jennie Norén, verksamhetsansvarig på Ronald McDonald Hus i Lund.

Totalt finns det fem stycken Ronald McDonald Hus i anslutning till specialsjukhus runtom i Sverige. Husen ger barnfamiljer möjlighet att vara tillsammans under behandlingstiden och ger också möjlighet till gemenskap med andra familjer i liknande situationer. Utbyggnaden vid universitetssjukhuset i Lund innebär att det nu finns totalt 27 familjerum i huset och sedan starten 2003 har 6500 familjer bott i huset.

– Ronald McDonald Hus erbjuder en ovärderlig hjälp för familjer i svåra situationer och Malmö FF är stolta och glada över att stödja den här stiftelsen, säger MFF:s marknadschef Cina Wikeborg.

Jennie Norén, verksamhetsansvarig på Ronald McDonald Hus i Lund med MFF-truppen innan invigningen.

huvudpartners

officiella partners