Malmö FF startar akademi i Svalöv

Publicerad 28 april 2017 i Nyheter

Jan-Olov Kindvall, Malmö FF, Helen Rosengren, rektor Linåkerskolan och Roland Tufvesson, utbildningschef i Svalövs Kommun.

Hösten 2018 kommer MFF att starta en ny fotbollsakademi för högstadieelever i Svalöv. Det är den elfte akademin i MFF:s regi runtom i Skåne och elever på Linåkerskolan i Svalöv får nu chansen att kombinera skolarbete med fotbollsträning.

– Det finns ett stort engagemang i Svalövs kommun och för oss är det en stor och intressant kommun som redan har klubbar i vårt Fotbollsnätverk. Vi ser fram emot att starta upp ännu en akademi i Skåne, säger Per Ågren på MFF i Samhället.

MFF har i dag tio akademier i olika kommuner i Skåne. Förutom akademierna i Malmö, på Swedbank Stadion och Linnéskolan, finns akademier i Burlöv, Lomma, Bjärred, Höör, Staffanstorp, Simrishamn, Kristianstad och Hässleholm. Den nya akademin i Svalöv innebär att MFF expanderar till elva fotbollsakademier i Skåne.

– Vi har en ambition att växa så det här ligger helt i linje med vår fortsatta expansion. Under 2017 har vi satsat på att kvalitetssäkra våra befintliga akademier innan vi expanderar. Men nu kände vi att det var rätt läge att utöka med ytterligare en akademi, säger Per Ågren.

Det initiala avtalet sträcker sig över tre år men båda parternas ambition och önskan är en långsiktig satsning. 

– Målsättning med alla våra akademier är att eleverna ska prestera bra i skolan och samtidigt utvecklas som fotbollsspelare. Vi vill bidra till att skånsk fotboll växer sig starkare och det mår Malmö FF som klubb också bra av i det långa loppet.

huvudpartners

officiella partners