Malmö FF – Nu också på Facebook

Publicerad 17 december 2009

Sedan en tid tillbaka finns MFF på Facebook. Anledningen till det stavas Sara ”Sally” Andkvist. Sally startade upp en Facebook sida som handlar om MFF och i takt med att medlemmarna på sidan blev större väcktes också MFFs intresse för sidan. Idag är Sallys sida den officiella Facebooksidan för MFF och hemsidan passade på att ta en pratstund med Sally som berättade hur det gick till.

Du driver idag MFFs officiella Facebooksida. Hur kom det sig att du startade den?
Anledningen till att jag startade sidan var för att jag ville ha en plats där man kunde skicka ut den senaste informationen, där fans kunde diskutera, där man kunde se vilka som ska gå på matchen samt att man kan prata och diskutera MFF med folk från hela landet och resten av världen. En sådan sida fanns inte på Facebook så därför valde jag att starta en.
 
Hur har utvecklingen för sidan varit?
Utvecklingen har varit väldigt positiv. Antalet medlemmar stiger varje vecka med ca 10 nya personer som hittar till sidan och blir ”fans”. De flesta som är aktiva är i åldern 25-34 år och det är både män och kvinnor som ansluter sig till skaran. För de som är medlemmar idag (10 146 personer) så finns de lite överallt i Sverige. De flesta Facebookfansen finns faktiskt i Stockholm, på andra plats finns Malmö och på tredje plats, något otippat, Karlskrona. 

Hur gick det till när din MFF-sida på facebook blev MFFs officiella?
Från början var det jag själv som startade den bara för skoj skull. Men en dag blev jag kontaktad av MFFs kommunikationschef Per Welinder och han frågade om jag ville att min Facebooksida skulle bli MFFs officella. Det innebär att jag kan få hjälp av MFF om det skulle behövas. Det tackade jag JA till och på den resan är det.

Hur hittar man till MFFs officiella sida på Facebook?
Du loggar in på www.facebook.com som vanligt. Därefter skriver du MFF i sökfältet uppe till höger. Då får man upp flera alternativ på sidor och personer och under Pages (sidor) finner man MFF med den fina symbolen för 100-årsjubiléet. Klickar man på den så kommer man automatiskt in på MFF-sidan. Väl inne på sidan man välja att bli ett fan, diskutera med alla andra blådårar samt själv lägga upp egna bilder!

Varför ska man som himmelsblå själ logga in på Facebook och besöka MFFs sida?
Jag tycker att man ska besöka denna sida på facebook då det diskuteras om allt som rör MFF. Det kommer upp information om matcher och du kan hålla koll på när det sker något nytt inom klubben (för då kommer det genast upp som information 🙂

Vem är du och hur länge har du hejat på MFF?
Jag heter Sara Andkvist, men är mer känd som Sally i MFF-kretsar. Jag är en glad tjej som är född på det glada 1985. Jag bor med min fästman och mina fåglar i en 3:a mellan Malmö och Lund.

Jag har hejat på MFF sen barnsben. Min farmor bodde precis vid gamla Stadion så jag var där så ofta jag kunde. Var oftast nere på träningarna och tittade.

Vilket är ditt bästa MFF-minne?
Som alla andra MFF:are är det SM-guldet 2004. En dag som jag aldrig kommer att glömma med all dess glädje och Stortorget som var översvämmat av blådårar! Sen en dag som alltid finns i hjärtat, är ju sista matchen på Malmö Stadion, Ett stadion med mycket glädje i sig.

Vad är dina reflektioner av säsongen 2009?
Vi hade ett lag som kämpade på och som aldrig gav sig. Synd bara att det tog sådan tid för Rolle och Hans att hitta den ”vinnande truppen” med Daniel Larsson och Edward Ofere som forwards. Vilket radarpar!  Och vår nya målvakt Johan Dahlin som räddade MFF i många lägen.

En stor elogé också till vår klack som fanns där i vått och torrt!

Är du optimist eller pessimist inför 2010?
Optimist helt klart. Vi har kvar stora delar av truppen som nu har spelat in sig och alla vet var de har varandra! Får vi behålla Gische, Ricardinho, Daniel Larsson, Rick Krüys, Jasmin Sudic, Markus Halsti, Johan Dahlin så blir det ett vinnande lag. Vem vet, SM GULD 2010?   

Hur ser din vardag ut?
Då jag för tillfället är arbetslös så letar jag jobb. På helgerna så jobbar jag som ordermottagare för Sverige & Danmark. Annars så försöker jag ta mitt körkort, umgås med vänner, Jimmie (fästmannen) m.m.

Annat som jag gör under säsongen är att vara publikvärd för MFF och det kommer jag att fortsätta med under 2010. Sen arbetar jag även ideelt med Malmö Comedy Klubb (MACK) då skratt är ett stort intresse. Ett annat stort intresse är hundar. Jag brukar hjälpa min bror Magnus med diverse agilitytävlingar.

Sist av allt, vad önskar du dig i julklapp ?
SM-GULD för MFF eller vad sägs om en resa till något varmare land.

Hemsidan tackar för pratstunden och önskar vår alldeles egen Facebookvärd Sally en God Jul och ett Gott Nytt År!