Malmö FF – New England Revolution 1–0

Publicerad 03 februari 2018 i Matches

Seger i första matchen i Florida.

New England Revolution sparade inte på krutet när de klev in på IMG Academy:s träningsplan. Flera tuffa satsningar fick Rosenberg, Svanberg, Rieks och andra att bita i gräset och ovanligt nog för en träningsmatch hade motståndarna fått två gula kort redan innan paus.

Chansmässigt var den första halvleken jämn. Carlos Strandberg hade två vassa chanser där avsluten gick utanför målramen. Det var det närmaste ett mål vi fick se innan domaren blåste för halvtidsvila.

I den 57:e minuten fick Carlos Strandberg ytterligare ett läge och nu hade han skjutit in sig. Med en läcker chipp fixade han MFF:s ledningsmål. Med halvtimmen kvar att spela gjordes en rejäl ombyggnation av laget på plan. Fem startspelare gick ut och ersattes med Nielsen, Innocent och lärlingarna Adrian, Konstandeliasz och Shabani.

MFF fortsatte att vara spelförande och skakade av sig New Englands alltjämt tuffa spelstil. Men motståndarna lyckades skapa ett fåtal chanser också. Fredrik Andersson stoppade en kvittering med en fin reflexräddning när klockan tickade upp mot 80 minuter.

Matchen slutade med en rättvis 1–0-seger för himmelsblått.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Det var några satsningar från motståndarna. Det är klart att man är orolig för skaderisken men det kan vara bra att spela mot lag som är uppe i ansiktet på en och inte backar. Det gör att både spelare och ledare tänder till och det gav en känsla som var lik en tävlingsmatch.

– Det var också en oerhört spännande match för de unga spelarna. De mötte ett motstånd som i närkampsspelet var mycket bättre än vad de mött tidigare.

Mål
Malmö FF: Strandberg (57’)
New England Revolution:

Varningar
Malmö FF:
New England Revolution: Farrell (29’), Fagundez (37’)

Laguppställning:

Fredrik Andersson
Andreas Vindheim (46’ Larsson), Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson (65’ Nielsen), Behrang Safari (46’ Binaku)
Sören Rieks (65’ Shabani), Fouad Bachirou (65’ Innocent), Oscar Lewicki (65’ Konstandeliasz), Mattias Svanberg (65’ Adrian)
Markus Rosenberg (46’ Jeremejeff), Carlos Strandberg

Ersättare:
Johan Dahlin, Mathias Nilsson, Eric Larsson, Egzon Binaku, Alexander Jeremejeff, Bonke Innocent, Lasse Nielsen, Samuel Adrian, Laorent Shabani, Felix Konstandeliasz, Hugo Andersson.

huvudpartners

officiella partners