Malmö FF inleder samarbete med MAX Burgers i Malmö

Publicerad 18 februari 2022 i MFF i Samhället,Nyheter

Malmö FF inleder ett samarbete inom hållbarhet med MAX Burgers i Malmö som dessutom lanserar MFF-målet – en växtbaserad burgare med Delifresh Plant Beef*, Crispy Fries och valfri dryck på kedjans restauranger i Malmö.

Malmö FF och MAX Burgers har båda ett utvecklat hållbarhetsarbete och fattar medvetna beslut kopplat till ”Hållbar konsumtion och produktion” som är ett av FN:s globala hållbarhetsmål. För att ytterligare utveckla vårt hållbarhetsarbete inleder vi ett samarbete i syfte att lära oss av varandra.

– MAX är stolta att efter 14 år i Malmö få möjligheten att samarbeta med Malmö FF inom hållbarhet. Nu ser vi positivt på att koppla ihop MAX engagemang för en godare värld till Malmö FF:s samhällsengagemang, säger Kaj Török, Hållbarhetschef MAX Burgers AB

– För driften av våra restauranger, 1910 och Erics, har vi anammat ett cirkulärt tänk i flera delar av verksamheten. För att förtydliga och synliggöra vårt arbete med hållbarhet har vi kopplat vår verksamhet till Agenda 2030. Vi skall uppmuntra till hållbara kostvanor, därför är det extra roligt att vi ingår samarbete med MAX Burgers då de har utsetts till Sveriges grönaste varumärke 12 år i rad, säger Karin Heri, ansvarig hållbarhet och samhällsfrågor MFF i samhället.

*Alternativ med Svenskt nötkött finns.


huvudpartners

officiella partners