Malmö FF inför barnvagnsplatser

Publicerad 13 augusti 2009

Malmö FF blir först i landet med att införa speciella barnvagnsplatser på sina hemmamatcher.

I och med flytten till Swedbank Stadion så har nya möjligheter öppnats när det gäller service och komfort för åskådarna. Många frågor vi fått har kommit från familjer gäller den speciella  familjeläktaren och där ibland möjligheten att ta med barnvagnar in på läktarna. Vi har då kunnat konstatera att utrymmet för just barnvagnar är begränsat bakom denna sektion främst av säkerhets- och utrymningsskäl.

Samtidigt har Swedbank Stadion möjlighet att utöka antalet rullstolsplatser på den norra delen av stadion vissa matcher. Det är dessa platser vi nu erbjuder till par, eller ensamstående, med barnvagn att köpa ”barnvagnsplatser” på.

Bokning kan i dagsläget endast ske genom att man kontaktar Malmö FF:s kansli 040-32 66 00.

Priset är det samma som på familjeläktaren
Antalet är begränsat och kan variera beroende på match.
Vi kommer alltid att prioritera rullstolar framför barnvagnar på dessa sektioner om det skulle riskera att bli fullt.

För att kunna utnyttja en barnvagnsplats så gäller följande:
*Platserna är tänkta att användas till föräldrar med små barn i liggvagn. Om barnet är så stort så det kan sitta i föräldrarnas knä så hänvisar vi till familjeläktaren på södra läktaren.
*Minst en och maximalt två vuxna betalande skall/får medfölja barnvagnen.
*Man kan inte utnyttja platserna om man inte har med sig ett barn i en barnvagn. Sålda biljetter återköps i så fall och annan tillgänglig biljett får köpas om man vill se matchen.

Tänk på följande:
De som medföljer barnvagnen sitter på lösa fällbara stolar framför.
Det finns toalett med skötbord i anslutning till sektionen men kioskerna befinner sig en våning ner dit man kan ta sig via trappa eller hiss.
Sektionen är placerad ovanför ståplatsläktaren där ljudnivån kan vara hög. Öronskydd till de små barnen är därför att rekommendera.
De vuxna har strikt ansvar för barnen och barnvagnen under hela vistelsen på Swedbank Stadion.