Malmö FF – IK Sirius 3–1

Publicerad 08 februari 2017 i Matches

Det bjöds på norsk målkavalkad när Malmö FF besegrade IK Sirius med 3-1 i spanska Salou.

MFF inledde med hög intensitet och redan i den tredje minuten var det nära att ge utdelning. Markus Rosenberg skarvade bollen bakåt i straffområdet och öppnade för ett fint skottläge för Jo Inge Berget, men hans skott blockerades. Norrmannen skulle ändå komma att sätta ledningsmålet strax därpå. Två minuter senare hittade nämligen Erdal Rakip fram med ett instick och Berget avslutade kallt med en tunnel förbi Siriusmålvakten.

I den 35:e minuten var MFF nära att öka på målskörden när Anton Tinnerholm hamnade i friläge, men högerbackens skott passerade en bra bit ovanför målramen. Minuten senare kunde istället IK Sirius utjämna till 1-1 genom Alexander Nilsson. Ett resultat som stod sig fram till halvtidsvilan.

I den 58:e minuten var MFF nära att återta ledningen när Pawel Cibicki sprang i djupled och kom fri med målvakten. Men i den hårda blåsten stack bollen iväg och Cibicki fick inte iväg något kontrollerat avslut. Ledningen skulle dock återtas fem minuter senare när Magnus Wolff Eikrem läckert placerade in 2-1 via frispark. I den 77:e minuten var det dags igen när Pawel Cibicki serverade nyss inbytte Andreas Vindheim till ett friläge på högerkanten. Norrmannen sköt ett hårt skott förbi målvakten och fastställde därmed slutresultatet till 3-1 i Malmö FF:s favör.