Malmö FF – IFK Norrköping 1-1

Publicerad 03 maj 2013

Malmö FF var bara några millimeter ifrån tre poäng när man träffade stolpen i matchens sista sekunder.

Malmö FF kom till spel med ett bra självförtroende ifrån senaste matchen mot IFK Göteborg. Just därför kändes det väldigt konstigt att se bortalaget fira redan i den åttonde minuten efter att Imad Khalili avlossat ett tungt skott utanför MFFs straffområde som borrade in sig i Robin Olsens vänstra kryss.

MFF hade svårt att få igång något ordentligt passninsspel i den första halvleken och det syntes att hemmalaget stördes av Norrköping höga press.

I den andra halvleken började publiken allt mer känna igen sitt favoritlag. Malmö FF spelade med mer fart och kreativitet, och man tvingade bortalaget att sjunka längre ner i banan för att försvara sig.

I den 54 minuten fångade Simon Thern upp en rensning ifrån IFK-försvaret efter en MFF hörna och skickade iväg hårt skott som betydde 1-1. Efter målet blev det mer MFF i matchen men Norrköping försvarade sig bra och släppte inte till några större målchanser.

Precis i matchens absoluta slutsekunder fick MFF en boll i stolpen efter ett mindre kaos i Norrköpings straffområde. Trots det måste 1-1 ändå ses som ett rättvist resultat sett till 90 minuter.