Malmö FF – Helsingborgs IF 2–0

Publicerad 25 september 2016 i Matches

Skadedrabbat MFF kämpade sig till tre poäng i derbyt.

Hög stämning och fyllda läktare gav en fin inramning när domare Martin Strömbergsson blåste igång Skånederbyt. Gästerna inledde med några fina anfall men MFF skapade den första stora chansen när Yotún prickade stolpen drygt 10 minuter in. Det var också MFF som gjorde det första målet. Jo Inge Berget drev upp bollen i en snabb omställning och passade snett inåt till Anders Christiansen som prickade in 1-0 i minut 22.

Mycket tack vare en aktiv press och starkt duellspel gjorde Malmö FF en fin första halvlek. Dessvärre inte utan visst grus i maskineriet när Markus Rosenberg tvingades bytas ut skadad. Än värre blev det av faktumet att både Bengtsson och Christiansen senare också tvingades bryta matchen med skador i pausvilan.

HIF fick luft under vingarna och flera väldigt kvalificerade ingripanden från Johan Wiland stoppade en kvittering tidigt i den andra halvleken. MFF drog ner på tempot och tog tillbaka kontrollen över matchen. Tack vare en otrolig glöd och ett uppoffrande spel höll MFF nollan i behåll och i matchens allra sista minut kunde dessutom Mattias Svanberg göra sitt första allsvenska mål när han drog in 2-0 på en kontring.

Allan Kuhn efter matchen
Det blir en krigarmatch. I paus får jag besked om att Christiansen och Bengtsson inte kan spela vidare och Rosenberg var redan utbytt. Men ersättarna gör det mycket bra. Det är en riktigt tuff match. Jag är riktigt stolt över spelarna och Swedbank Stadion. Vi grejade det tillsammans. Det är riktigt skönt att sitta här med en seger i derbyt.

Live efter MFF – HIF 2-0