Malmö FF har passerat 5000 medlemmar!

Publicerad 15 juli 2003

Henrik Kellgren från Smygehamn blev Malmö FF:s femtusende medlem. Här följer en kort intervju med Henrik. Medlemsantalet stannade vid dagens slut på 5012 medlemmar- fler än någonsin tidigare!

Henrik är en av de sexhundra som ansökt om medlemskap via hemsidan under de senaste sex månaderna.
Vi får tag i Henrik på mobiltelefonen när han är på väg hem från sitt jobb som försäljningschef på Alfa Laval i Köpenhamn.

Grattis Henrik:
”Tack, det var trevligt att bli nummer 5000.”

Varför valde du att bli medlem i Malmö FF?
”Jag är 37 år och har aldrig bott i Malmö men jag har alltid varit himmelsblå. När jag och mina bröder var små och skulle spela fotboll och delade upp i lag var jag alltid Malmö FF. Jag har inte varit medlem tidigare men jag har varit klubben trogen på annat sätt tidigare. Jag ser alla hemmamatcher och jag har nog allt i souvenirsortimentet. Till och med Bengt Madsens gamla MFF-slips som jag köpte av hans fru på loppis i Anderslöv. Jag tyckte det var dags att bli medlem och jag funderar på att även anmäla min fru och mina två barn.”

Vad tycker du om dagens Malmö FF?
” Jag är av den uppfattningen att Malmö FF mådde bra av att åka ner i Superettan. Föreningen fick ett behövligt stålbad och har kommit tillbaka starkare än på länge. Man har värvat många spelare men de viktigaste värvningarna är Hasse Borg och Tom Prahl. Men det finns mer att göra exempelvis kan man göra mycket mer på souvenirsidan. Satsar man mer på att göra produkterna mer tillgängliga, exempelvis med en butik i centrala Malmö där man kan profilera föreningen, och använder duktiga säljare så kan detta bli hur stort som helst. Men man måste satsa för att vinna.”

Hur går det för laget i år?
”Vi vinner guld. I fjor kom framgången för tidigt på säsongen och låg sedan som ett ok på spelarnas axlar. I år har vi haft en sämre inledning men kommit tillbaka. Dessutom har vi breddat och förstärkt truppen så jag tror man klarar det mentalt mycket bättre i år. Dessutom har Djurgården, som jag ser som vår främsta utmanare, tappat två viktiga spelare.”

Vi tackar Henrik för pratstunden och hälsar honom, precis som de övriga 5011 medlemmarna, hjärtligt välkommen till föreningen.