Malmö FF förstärker affärsorganisationen

Publicerad 22 mars 2022 i Nyheter

Siri Wallenius anställs som affärsutvecklare och Head of International Relations från och med 1 april.

Siri Wallenius har sedan 2016 jobbat inom europeisk klubbfotboll och har tidigare erfarenhet inom internationell diplomati och strategisk utveckling. Hon kommer närmast från tjänsten som Managing Partner för Club Affairs – en grupp rådgivande specialister med fokus på strategiarbete inom professionell fotboll som arbetar med klubbar, ligor och organisationer. Dessförinnan arbetade Siri för European Club Association (ECA), de europeiska elitklubbarnas samarbetsorganisation, där hon var ansvarig för flera strategiska projekt, bland annat det nya formatet och kommersiella konceptet för UEFA Women’s Champions League. 

Under sin tid i Club Affairs hjälpte Siri Wallenius Malmö FF med underlag för den strategiska beslutsfattningen kring dels utmaningar på kort sikt efter coronapandemins utbrott, dels framtida utvecklingsområden för att föreningen ska kunna ta ytterligare steg internationellt. I sin roll som affärsutvecklare hos Malmö FF kommer Siri Wallenius att verka för att implementera de strategiska mål som hon varit med att utforma. Utöver det kommer Siri att arbeta med omvärldsanalys samt i rollen som Head of International Relations bidra till att Malmö FF långsiktigt ska sträva efter att fortsätt etablera sig på internationell toppnivå.

– Vi är väldigt glada att välkomna Siri till Malmö FF. Malmö FF:s vision är att vara bäst i Sverige, ledande i Norden och etablerade i Europa. Med den bakgrund och de erfarenheter Siri har kommer hon verkligen att bidra till att nå den visionen., säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén,

– Jag är oerhört glad och hedrad över att ta mig an denna spännande nya roll i Malmö FF och jag ser fram emot att arbeta nära klubbens anställda, medlemmar, supportrar och samarbetspartners för att bidra till den fortsatta utvecklingen av Sveriges främsta och mest framgångsrika fotbollsförening. Med den erfarenhet jag tar med mig från att ha arbetat med professionell klubbfotboll i Europa i många år hoppas jag bidra till föreningens långsiktiga utvecklingsarbete, och jag ser fram emot att fokusera på de strategiska mål som sattes upp för Malmö FF i arbetet tillsammans med mina kollegor i Club Affairs, säger Siri Wallenius.

huvudpartners

officiella partners