Malmö FF förlänger kontraktet med Oscar Lewicki

Publicerad 01 januari 2018 i Nyheter

Malmö FF och Oscar Lewicki har kommit överens om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet gäller till och med 2020.

Oscar Lewicki är född och uppvuxen i Malmö och kom till Malmö FF från Limhamns IF vid 13 års ålder. Han var elev i MFF:s fotbollsakademis första avgångsklass och valde att fortsätta sin utveckling i FC Bayern Münchens ungdomslag, varifrån han sommaren 2011 gick till BK Häcken.

Inför säsongen 2015 återvände han till Malmö FF med stor framgång. Han var med i laget som kvalificerade sig till Champions Leagues gruppspel och kunde samma år titulera sig U21-EM-mästare. Han stod för fina insatser när Sveriges A-landslag besegrade Danmark i play-off till EM. Under 2016 tog han sitt första SM-guld med MFF och representerade Sverige i EM i Frankrike. Säsongen 2017 spelade han i alla matcher utom en när MFF tog sitt 20:e SM-guld.

Daniel Andersson, sportchef:

– Vi är väldigt glada över att ha förlängt med Oscar till 2020. Han har varit en starkt bidragande till föreningens framgångar de senaste tre åren. Både på och utanför planen.

– Han är ett föredöme, framförallt för våra yngre spelare. Han visar hur man ska ta hand om sig själv, hur man förbereder sig inför en match och hur man ska genomföra en match. Han är en ledare och en pådrivare som visar vägen på planen.

Oscar Lewicki:

– Jag är otroligt stolt och glad över att ha skrivit på för ytterligare tre år med klubben i mitt hjärta. Jag har haft tre fantastiska år här och känner hur klubben växer och hela tiden strävar efter att bli bättre.

– Känslan av att gå ut till ett fullsatt Stadion, med världens bästa supportrar i ryggen, och spela tuffa internationella matcher och spela om guld är något jag vill och kommer att få fortsätta uppleva.

– Jag förväntar mig att vi ska ta guld varje år och ta oss ut i Europa. För så bra är vi. 

huvudpartners

officiella partners