Malmö FF förlänger kontraktet med Mark Read

Publicerad 06 april 2018 i Nyheter

Malmö FF förlänger kontraktet med Mark Read som arbetar som fystränare i föreningens ungdomslag. Det nya kontraktet gäller till och med 2020.

Mark Read har arbetat som fystränare i Malmö FF:s ungdomsverksamhet sedan juni 2015. Han har tidigare varit verksam i akademierna hos Premier League-klubbarna West Bromwich Albion FC och Swansea City AFC. 

Huvudsakligen arbetar Mark Read med Malmö FF:s U17- och U19-lag, men han håller även träningspass veckovis med MFF:s yngre åldersklasser, från P14 och uppåt. 

Daniel Andersson, sportchef: 

– Mark är ambitiös, kunnig och strukturerad i sitt arbete. Han anpassar träningen efter spelarnas fysiska nivå, istället för att bara titta på ålder. Under hans tid i Malmö FF har våra ungdomar tagit stora steg fysiskt. Det är glädjande att vi kan förlänga hans avtal och förhoppningsvis blir han kvar hos oss under en lång tid. 

Mark Read: 

– Det känns jättebra. Jag trivs i staden och det är tryggt för mig personligen med tre nya år här. Vi gör många spännande saker inom styrketräning, kostrådgivning och skadeförebyggande åtgärder. Allt för att bidra till att skapa robusta och atletiska spelare. Det ska vi fortsätta att göra och utveckla ännu mer framöver.

huvudpartners

officiella partners